‘İsminiz onurumuzdur, devrimci eyleminizden güç alıyoruz’

MLKP Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla Avrupa kentlerinde "İsminiz onurumuzdur, devrimci eyleminizden güç alıyoruz" sloganıyla anma etkinliklerinin ikincisini Antwerpen’da gerçekleştirildi.

Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada “insanlığın hak ve özgürlük mücadelesinde Türkiye, Kürdistan ve dünyanın her yerinde çok büyük bedeller ödendi ve bu ödenen bedellerde ölümsüzlerimiz bize büyük miras bıraktı. Onlardan öğrenmek ve onların emellerine sahip çıkmak her zamankinden daha çok gereklidir. Bu gün AKP saray cuntası saldırılarını yükseltebilir fakat bizim onurlu tarihimiz ve birlikte oluşturduğumuz mücadele ile bunu bertaraf edecek durumdayız. Onlar sadece korku yaymakla mücadelemizi kırabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Birleşik mücadele ile AKP Faşizmini yeneceğiz’’ denildi.

Ardında Grup Vardiya sahne aldı ve ezgileri ile kitleyi coşturdu.

Devrim şehitleri gecesine katılan Faysal Sarıyıldız geceyi ve kitleyi selamladı. Sarıyıldız, AKP’nin son siyasi darbesi eksenli yaptığı konuşmasında, “bu darbe aslında HDP’ yi oluşturan dinamiklere yöneliktir. Ama Kürt ve devrimcilerin mücadelesi ile bu boşa çıkartılacaktır” dedi.

Kobanê ’de ve Rojava’da şehit düşen enternasyonal devrimcilerin anıldığı gecede tutsaklar adına konuşma yapıldı.  Konuşmada, tutsakları selamladı. Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’a selam gönderildi.

Gecede ikinci bölümünde, şehit ve tutsak yakınları sahneye davet edildi. Karanfiller verildi.  Ali Bugün yoldaşın ablası, Cebrail yoldaşın ailesi ve Sultan Ana davet edildi. Kitleyi selamlayan şehit yakınları birlik çağrısı yaptı

Etkinlikte ACTİT Tiyatro Topluluğu sergilediği "Umut dimdik ayakta" isimli oyunu büyük bir beğeni ile izlendi.

Grup Abdal’ın da sahne aldığı gece etkinliği ve sinevizyon gösterimi ile son buldu.

 

...