Juno’dan Jüpiter’e ait yeni fotoğraflar yayınlandı

NASA'nın Florida'daki Cape Canaveral üssünden 2011’de fırlatılan ve 5 Temmuz 2016 tarihinde Jüpiter'in yörüngesine giren insansız uzay aracı Juno’dan gönderilen ilk fotoğraflar yayınlandı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Juno uzay aracının çektiği fotoğraflarda bugüne kadar görülmemiş detaylara ulaşıldığını duyurdu. 27 Ağustos’da Jüpiter’e yaklaşık 4 bin 200 kilometre uzaklıktan çekildiği belirtilen fotğraflarda özellikle gezegenin güney kutbundaki kutup ışımalarının oldukça detaylı olduğu görülüyor.

JunoCam adlı yüksek çözünürlüklü kamerayla çekilen fotoğrafların özellikle Jüpiter’in kuzey ve güney kutuplarında çekildiği bilgisi de verildi. Gezegenin kuzey kutbundan gelen yeni fotoğrafların bugüne kadar elde olanlara oranla oldukça farklı görüntüler içerdiği de bildiriliyor.

Juno uzay aracının Güneş Sistemi, Güneş Sistemi ve Evren konulu belli başlı tüm sorulara cevap araması ve gezegenin iç yapısına ait bilgileri toplamaıs hedefleniyor. Uzay aracı ayrıca meteorolojik etkenler nedeniyle değişken olan amonyak ve su konsantrasyonlarının yerini tespit etmeye çalışacak.

Uzay aracının çektiği yeni resimlerin şu linkten görülmesi mümkün: http://www.nasa.gov/image-feature/jpl/pia1031b/close-up-view-of-jupiters-north-pole