Kapitalizmin israfına karşı kampanya: Atmayın, bize getirin

Bir grup genç, gereksiz tüketime karşı 'Çerçöp Çorbacı' ismiyle bir kampanya başlattı. Grup, ihtiyacı olan kesimlere destek veriyor.

Aşırı ve gereksiz tüketim alışkanlıklara dikkat çekmek isteyen bir grup genç, “Çerçöp Çorbacı” ismiyle kampanya başlattı. Marketlerde ve pazarlarda yeni ürün gelmesi ile eski malzemelerin çöpe atılmasına tepki gösteren grup, bu malzemeleri anlaştıkları market ve pazarlardan alarak yemeğe çevirip ihtiyacı olan yerlerde dağıtımını yapıyor. 
Çerçöp Üyesi Hande Evsan, “Atılacak yiyeceğe ihtiyacı olanın varlığı, yenilebilir gıdayı çöpe atacak kadar zengin olanın suçudur. Unutmuyoruz. Atılan her yenilebilir yiyeceğe, çiftçinin, işçinin emeği ve ihtiyaç sahibinin tabağından çalınan hak olarak bakıyoruz” dedi.

'KAPİTALİZM İSRAFI ARTIRIYOR'

Kapitalizm ile birlikte israfın her geçen gün arttığını ve bu israfa karşı çorba pişirdiklerini belirten Evsan, şunları ifade etti: “Marketlerden, pazarlardan, evlerden toplanan taze sebzeyi kullanılabilir durumdaki bakliyatı pişiriyoruz. Yanına fırından, lokantadan toplanacak ekmeği, pideyi de katıyoruz. Marketlerden, pazarlardan her gün yeni ürün geldiği için kasa kasa bir sürü ürün çöpe gidiyor. Biz de anlaştığımız bazı market ve pazarlarla bu sebze ve meyveleri topluyoruz."

MAHALLELERE DAĞITILIYOR

Kullanılabilir olmasına rağmen çöpe atılan ürünleri yenilebilir hale getirdiklerini dile getiren Evsan, “Aldığımız ürünlerin hepsi çok sağlam ve bozulmamış malzemeler. 3 yıldır bu kampanyayı devam ettiriyoruz” dedi. Evsan, özellikle ihtiyacı olan mahalleler ve mültecilerin yaşadıkları yerlerde dağıtım yaptıkları bilgisini verdi.

DESTEK ÇAĞRISI

Çerçöp Üyesi Hande Evsan, her pazar bir araya gelerek gönüllüler ile birlikte yemek hazırladıklarını belirterek, “Katılımcıların evlerindeki fazla sebzeyi, bakliyatı, yağı, tuzu getirmesini, çorbamızı beraber kaynatmayı ve beraber içmeyi istiyoruz. Atmayın, bize getirin" dedi.