KCK: Mamoste Mehmud’un özgür olan Kürdistan özlemi gerçekleşecektir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaşamını yitiren Kürt basın emektarı Mehmud Önder için başsağlığı mesajı yayınladı.

‘Kürt basın emekçisi ve değerli yurtsever demokrat Mamoste Mahmut Önder’in yaşamını yitirmesini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz’ diyen KCK, Önder Ailesine, dostlarına, özgür ve alternatif basın camiasına ve tüm Kürt halkına başsağlığı diledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yayımlanan mesaj şöyle:

Mamoste Mehmud Önder, sadece basın emekçisi olarak değil, yurtsever demokratik kişiliğiyle yürüttüğü mücadeleyle özgürlük ve demokrasi mücadelesinde önemli katkılarda bulunmuştur. Mehmud Önder 1970’lerde yükselen Kürt halkının özgürlük mücadelesinin gelişme süreçlerini çok iyi gören ve 50 yıllık siyasi hafızasıyla Kürt özgürlük mücadelesine de çok önemli bir destek veren yurtsever demokrat olmuştur. Kongra Gel Genel Kurul delegesi olarak da Önder Apo’nun demokratik konfederalizme dayalı demokratik özerklik ve demokratik sosyalizm çizgisinin savunucusu olmuştur. Mehmud Önder, Önder Apo ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin mücadele çizgisinin Kürdistan'ı gerçekten de bağımsız ve özgür kılacağına inanmıştır. Bu açıdan da son nefesine kadar yüreği özgürlük mücadelesiyle atmıştır. Her zaman Kürtlerin birliğini ve ulusal kongreyi savunarak Kürt halkına ve tarihe karşı sorumluluğunu da yerine getirmiştir. Tüm kavgası, Ehmedê Xanê’nin rüyası olan Kürt’ün birlik ve özgür yaşamı olmuştur.

Kürt Özgürlük Hareketi olarak Mehmud Önder ve tüm yurtsever demokratların özlemi olan özgür Kürdistan mücadelesini mutlaka başaracağımız sözünü veriyor; 2017 yılını bu özlemleri gerçekleştirme amacıyla mutlaka kazanacağız iddiasıyla mücadeleyi yükselteceğimizi bir daha vurguluyoruz.

Ruhun şad olsun Mamoste Mehmud; özlemin olan özgür Kürdistan ve Kürtlerin birliği mutlaka gerçekleşecektir!