'Maraş'ta toplu zehirlenme AKP’nin ihmali'

Maraş Elbistan'da yaşanan toplu zehirlenmenin AKP belediyesi ve KASKİ’nin açık ihmali olduğunu söyleyen HDP ilçe Eş Başkanı Yıldırım, AKP’li belediye ve KASKİ’nin olayı örtbas etmeye çalıştığını ancak buna izin vermeyeceklerini kaydetti.

Maraş’ın Elbistan ilçesine bağlı yaklaşık 140 bin kişinin yaşadığı 16 mahallede 28 ağustos günü yaşanan zehirlenmeden dolayı 15 bin kişi çeşitli hastane ve sağlık kuruluşlarına kaldırıldı. Zehirlenmenin şebeke suyundan kaynaklandığı düşünülürken Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İşleri (KASKİ) zehirlenmenin su zehirlenmesi olmadığını savundu. Ancak daha önce yaşanan benzer olaylar ve zehirlenmenin  neredeyse tüm ilçeyi etkilemesi akıllara su zehirlenmesi dışında bir ihtimal getirmiyor. Su zehirlenmesi KASKİ ve AKP belediyesinin ilk ihmali değil; geçtiğimiz günlerde Elbistan’da bulunan dere yatağına sinek ilacı atıklarını bırakan belediye derede yaşayan tüm canlıların yok olmasına neden olmuştu. 

Elbistan HDP İlçe Eş Başkanı Hüseyin Yıldırım, su zehirlenmesi dışında bir ihtimalin bulunmadığını belirterek, bunun özellikle emekçilerin yaşadığı bir bölgede yaşandığına dikkati çekti.

'ÖRTBAS EDİLMEK İSTENİYOR'

Elbistan’da zehirlenme olayının yaşandığı 16 mahallenin genelde emekçi kesimlerden oluştuğunu ifade eden Yıldırım, bu bölgelerde Kürt Alevilerin de yaşadığını anlattı. KASKİ ve AKP belediyesinin ihmali sonucunda böyle bir zehirlenmenin yaşandığına işaret eden Yıldırım, olayın gizlendiğini ve bu şekilde unutturularak geçiştirilmek istendiğini söyledi. 

'OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Zehirlenme olayında 15 bin insanın hastanelere ve sağlık kuruluşlarına başvurduğunu paylaşan Yıldırım, hastane ve sağlık kuruluşlarının talebi karşılayamadığını ve binlerce kişinin hastane bahçelerinde bekletildiğini aktardı.
Zehirlenmenin neye bağlı gerçekleştiğine dair tıbbi sonuçların kendileri ile paylaşılmadığını da kaydeden HDP İlçe Eş Başkanı Hüseyin Yıldırım, AKP belediyesi ve KASKİ’nin olayı örtbas etmesine izin vermeyeceklerini belirtti.