Marsilya'da öldürülen Kürt genci için tören

Marsilya'da öldürülen Kürt genci için cenaze töreni düzenlendi.

Güney Fransa'nın Marsilya kentine bağlı Marignan ilçesinde 21 Ağustos'ta Ermeni bakkaldan alışveriş yapan Kürt gençleri ile bakkal sahibi arasında kavga çıktı. Çıkan kavganın ardından olayların büyümesi üzerine 23 Ağustos'ta bakkal sahibi ve ailesi, olayla ilgisi olmayan, sadece alışveriş yapmaya giden Mesut Yılmaz isimli Kürt gencini katletti. Yılmaz'ın vücudunda dört mermi izine ve yine darp izlerine rastlanması, işkenceye uğradığını da gösteriyor.

Katledilen Yılmaz'ın cesedi polis tarafından bulunan ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra Marsilya'nın La Timon Hastanesi'ne sevk edilen Yılmaz'ın cenazesi dün Kürtler tarafından kitlesel bir cenaze töreni ile Feqiyê Teyran Camisi'ne getirildi. 

Törene katılan Kürtler araçlara sarı, kırmızı, yeşil renkler ile PKK bayrakları asarak uzun konvoy oluşturdu. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından namaz kılınarak, Yılmaz'ın kardeşi Saim Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, kardeşinin suçsuz olduğunu ve hunharca katledildiğini belirtti. İnfazı gerçekleştirenlerin adalet önünde hesap vermelerini isteyen Yılmaz, kardeşinin katilleri bulunana kadar olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

'OLAYI TÜM ERMENİLERE MAL ETMEK DOĞRU DEĞİL'

Marsilya DTM  adına konuşma yapan Azad Şirnexi ise katledilen Yılmaz'ın yurtsever bir Kürt genci olmasına işaret ederek, katledenlerin Ermeni olsalar da bunun iki halkın kavgası olmadığını vurguladı. Şirnexi, olayı bütün Ermenilere mal etmek isteyenlerin karanlık amaçları olduğunu söyleyerek, oyuna gelmeyeceklerinin mesajını verdi. 

...