GÖRÜNTÜLÜ

Moskova’da Xıdır Nebi Bayramı kutlandı

Xıdır Nebi Bayramı Rojava ve Güney delegasyonunun katılımıyla Moskova’da kutlandı.

Rusya Federasyonu başkenti Moskova’da faaliyet yürüten Êzdîxan örgütü, Êzîdî Bayramı olarak bilinen Xıdır Nebi Bayramı kutladı. Êzidî inancına göre yılın ilk bayramı olan Xıdır Nebi kutlamasına Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim, Goran Milletvekili Şerko Hama Amin Qadır, YNK Milletvekili İzzet Sabir İsmail ile Moskova’da faaliyet yürüten Kürt kurum temsilcilerinin katıldı.

Kürt Kültür Merkezi'nde yapılan kutlamada Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'de yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Bir konuşma yapan Êzîdîxan Başkanı Agite Fero, “Êzîdîxan kurulduktan sonra ilk defa öyle bir kutlama organize ediyor ve bu bayramda Kürdistan’ın diğer parçalarından gelen misafirleri ağırlamak bizim için büyük bir şereftir. Kürt halkının en eski ve köklü olan Êzidî inancının yılın ilk bayramını hep beraber kutladığımız için çok mutluyuz. Dilerim bu birlikteliğimiz Kürdistan’ın özgürlüğü vesile olur” dedi.

Konuşmanın ardından bayram etkinliğine katılan misafirler de günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Bayram etkinliği halaylarla sona erdi.