Munzur Festivali doğa yürüyüşü ile son buldu

Munzur Kültür ve Doğa Festivalinde aralarında sanatçılar, siyasetçiler ve çevrecilerin olduğu çok sayıda kişi çevre yürüyüşü düzenleyere çevre temizliği gerçekleştirdi.

Dersim Belediyesi tarafından 16'ncısı düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali ekoloji yürüyüşle son buldu. Dersim Belediye eş başkanları, parti temsilcileri, Dersimli sanatçılar Mikail Aslan ve Erdoğan Emir'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup Seyid Rıza Meydanı'nda bir araya geldi. "Doğama, kültürüme, çevreme ve irademe dokunma" pankartını açan grup adına açıklama yapan Avukatı Barış Yıldırım, kentte yapılan barajlara dikkat çekerek, "Bu barajlarla doğa yok edilmek isteniyor" dedi. Ardından konuşan Erdoğan Emir ise, anadilin anlam ve önemine değinerek herkesi dile sahip çıkma çağırdı. Kırmanckinin önemine değinen Mikail Aslan da, "Evimizde başta olmak üzere yaşamın her alanında Kırmanckiyi kullanarak dilimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız" diye konuştu. 

Açıklamaların ardından grup "Munzur özgür akacak" ve " Munzur'da baraj istemiyoruz" sloganlarıyla mavi köprüye kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından grup Munzur kıyısından başlayarak Seyid Rıza Meydanı'na kadar çevre temizliği yaptı.