NASA: 3’ü yaşanabilir 7 yeni gezegen bulundu

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş Sistemi dışında üçü yaşam ihtimali barındıran 7 yeni gezegen keşfedildiğini duyurdu.

NASA açıklamasına göre, Güneş Sistemi dışında Samanyolu Galaksisi içinde yer alan Kova takımyıldızı içinde keşfedilen gezegenler Dünya’ya benzer özelliklere sahip.

Dünya’ya 40 ışık yılı uzaklıktaki Trappist-1 ismi verilen yıldızın yörüngesinde keşfedilen gezegenlerin üçünün yüzeyinde su bulunması ihtimali oldukça yüksek. Bu da, üç gezegende canlı yaşamını mümkün olabileceğini gösteriyor.

Trappist-1 adlı yıldızın etrafındaki bu gezegenlerin karasal ve kayalık yapıda olduğu bildirilen NASA açıklamasına göre, bu gezegenlerde yaşam ihtimalinin belirlenmesi için atmosferlerinin detaylı bir biçimde incelenmesi gerekiyor.

NASA’nın yaptığı araştırmada yer alan uzmanlara göre, Samanyolu Galaksisi içerisinde Dünya’ya benzerlik gösteren başka gezegenlerin bulunması ihtimali mevcut.

Belçika’nın Liege ile Britanya’nın Cambridge üniversitelerinden bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, Trappist-1 adlı yıldızın etrafında Dünya büyüklüğünde 3 gezegen bulunduğu duyurulmuştu. Bu sayı son açıklamayla 7’ye çıkmış oldu.