Nujiyan için taziye kuruldu

KDP'nin katlettiği gazeteci Nujiyan Erhan için Urfa'da taziye kuruldu.

KDP-AKP güçlerince 3 Mart'ta Şengal'in Xanesor köyüne yönelik saldırıda ağır yaralanan ve önceki gün kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Gazeteci Nujiyan Erhan (Tuba Akyılmaz) için Urfa'nın Haliliye ilçesine bağlı İpekyolu Mahallesi'ndeki aile evinde taziye kuruldu. Taziye, HDP Urfa milletvekilleri İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan ile Barış Anneleri, HDP ve DBP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi. Ziyaretçiler, Akyılmaz'ın ablası Necla ve ağabeyi Erhan Akyılmaz tarafından karşılandı. 

HDP Milletvekili Ayhan, Akyılmaz'ın hakikat mücadelesi ile yaşamını sürdürdüğünü ifade etti. Ayhan, katliamın peşini bırakmayacaklarını ve bunun mücadelesini vereceklerini de söyledi. HDP Milletvekili Dilek Öcalan ise, aileye ve basın emekçilerine başsağlığında bulundu. 

'BAYRAĞINI YERE DÜŞÜRMEYECEĞİZ'

Öcalan, “Nujiyan arkadaşımız şahsında kadın mücadelesinde yaşamını yitiren arkadaşlarımızın mücadele bayrağını yere düşürmeyeceğiz” dedi. 

Barış Anneleri adına konuşan Hadle Oğur da, Erhan'ın Êzidî kadınlarının özgürlüğü için mücadele verdiğine dikkati çekerek, anneler olarak Akyılmaz’ın yolunda yürümeye devam edeceklerini belirtti.

Taziyenin 3 gün süreceği öğrenildi.