Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!
GÖRÜNTÜLÜ

Rusya'da Paris Katliamı anması: Adalet de katledildi

Rusya’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar, 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen devrimci Kürt kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i andı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyeti’nde yaşayan Kürdistanlı kadınlar, katledilen üç Kürt kadın devrimciyi yaptıkları basın açıklamasıyla andı. Basın açıklamasında konuşan Beritan Kadın Organizasyonu Üyesi Asmin Kobanê, üç kadın devrimcinin mücadelelerinden söz ederek, Kürdistan’da gelişen kadın devriminin ve kadının hem savaşta hem de siyasal ve toplumsal alanda geliştirdiği öncülük düzeyinin katliamı gerçekleştiren güçlere verilmiş bir yanıt olduğunu söyledi.

‘ÜSTÜ ÖRTÜLMEK İSTENSE DE KATİLLERİ TANIYORUZ’

Aradan dört yıl geçmesine rağmen katliamın aydınlatılmamış olması ve davanın görülmesine kısa bir süre kala katliamın tetikçisi Ömer Güney’in ölmesinin tesadüf olmadığına dikkati çeken Kobanê, ‘’Katliamı aydınlatmayan, davayı zamana yayarak sürüncemede bırakan güçler, katliamın suç ortaklarıdırlar. Tetikçi susturularak gerçeklerin gün yüzüne çıkması engellenmek isteniyor. Ancak bizler kadar bütün dünya da katliamın arkasında kimlerin olduğunu ve bu siyasi suikastın ne maksatla gerçekleştirildiğini çok iyi biliyor. Bu katliamı aydınlatmayan Fransa da katliamın suç ortağı olmuştur. Suikastı aydınlatmayarak, adaleti de katlederek, 9 Ocak katliamını ikinci kez gerçekleştirmiştir’’ diye konuştu.