Van’da Gever için kampanya

Devlet güçleri tarafından yıkılan Gever için başlatılan kampanyaya katılım çağrısı yapıldı.

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Şubesi, 79 gün süren özyönetim direnişinin ardından yeniden inşa çalışmalarının başlatıldığı Geverle dayanışmak amacıyla buğday ve koyun bağışı kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında Van’ın 11 ilçesinde kurulan koordinasyonlar, köyleri tek tek gezerek bağışları alacak. İhtiyaca göre toplanan buğdaylar un, koyunlar ise ete dönüştürülerek ailelere gönderilecek. Kampanyanın Kurban Bayramı’nda da devam edeceğini belirten Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eşbaşkanı Alaattin Dağhan, kampanya hakkında bilgi vererek, Geverle dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. 

Gever’in dünden daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu kaydeden Dağhan, yaklaşan Kurban Bayramı'na değinerek, halkın bu bilinçle kampanyaya destek vermesini istedi.

Gever’de yüzlerce evin devlet güçleri tarafından yakılıp, yıkıldığını hatırlatan Dağhan, özellikle kış gelmeden önce başlatılan çalışmaların ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini söyledi. Bu nedenle özellikle inşa için, demir, çimento, tuğla, kapı ve pencere ihtiyacının olduğu bilgisini paylaşan Dağhan, “Herkesi dayanışmaya çağırıyorum. Kış gelmeden yaralarımızı saralım” diye konuştu.