Van Spor yönetiminden 'kayyum' istifası

Van Büyükşehir Belediye Spor Yönetim Kurulu, belediyeye kayyum atanması sonrası istifa etti.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak Vali İbrahim Taşyapan’ın atanmasının ardından herhangi bir maddi destek bulamayan Van Büyükşehir Belediye Spor Yönetimi, istifa ettiğini açıkladı. Spor kompleksinde yapılan basın toplantısına eş başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KAYYUM DESTEĞİ ENGELLEDİ

Van Büyükşehir Belediye Spor Eş Başkanı Remziye Eşin, şunları ifade etti:

"Tüm yönetim kurulu üyelerimiz hiçbir ekonomik, sosyal ve siyasal beklenti içinde olmadan bu görevi onuru ile göğüslemiş ve Van Spor'u daha iyi yerlere taşıma kaygısıyla hareket etmiştir. Van halkının tek profesyonel kulübüdür. 17 Kasım 2016 tarihinde Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atamasıyla birlikte kulübümüze gerekli maddi ve manevi destek verilmemiş, kulüp giderleri karşılanmamış ve kulübümüz ortada bırakılmıştır.

Bu nedenle Van halkından almış olduğumuz bu onurlu görevi Van Spor’a daha fazla zarar verememesi amacıyla büyük bir hüzünle ama başı dik ve onurlu bir şekilde yeniden Van halkına ve onurlu Van Spor taraftarlarına iade etmek üzere görevimizden istifa ediyoruz. Bu kabul edilemez teklif ve şartlarda Van Spor için alacağımız en iyi karar yönetim olarak istifa etmektir."

'PARTİ UZANTISI YAPILMAK İSTENDİK'

Eş Başkan Öner Yiğit ise kayyum atamasının ardından kulübün bir siyasi parti uzantısı yapıldığına dikkati çekerek, ”Takımı siyasi bir tarafa çekmek istediler sürekli. Biliyoruz ki bu saatten sonra bu kurumu da işgal edecekler. Ne yazık ki aldığımız bu kararı sadece Van Spor’un geleceği için almış bulunmaktayız. Bu sürecin geçici olduğuna inanıyoruz ve yakın zamanda tekrardan halkımızın bu kurumu hak eden kişilere teslim edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.