15 Ağustos’u kutlama eylemleri: 10 işgalci cezalandırıldı

Hareketli timler öncülüğünde gerçekleştirilen 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı kutlama eylemlerinde; 10 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 1 dron, 1 kulübe, 1 kamera ve 1 mobesse sistemi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “15 Ağustos Atılımı’nın yarattığı zafer ruhunun en güçlü temsil edildiği Kurdistan dağlarında, işgalcilere karşı tarihi direnişimiz büyüyerek devam etmektedir. Güçlerimizin bu tarihi direnişi karşısında çaresiz kalan savaş suçlusu TC devleti, bütün hukuki ve ahlaki değerleri hiçe sayarak dünyanın gözü önünde gerilla alanlarını yoğun bir şekilde taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamaktadır. Bütün alçakça saldırılara rağmen fedaice savaşan ve şehitler çizgisine bağlılık temelinde yürüyen Kurdistan Özgürlük Gerillası bu onurlu duruşunu mutlaka zaferle taçlandıracaktır.

Hareketli timlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı kutlama eylemlerinde; 10 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 dron, 1 kulübe, 1 kamera ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu ise Direniş Alanları’nı; 10 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla, 13 kez savaş uçakları, 11 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de ağır silahlarla bombalamıştır" dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

14 Ağustos saat 05:00’te işgalcilerin Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine yerleştirdiği ve üzerine mayınlı tuzak kurduğu bir kamera, güçlerimizce tespit edilerek profesyonelce imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

13 Ağustos saat 08:20’de Saca Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, hareketli YJA Star timlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 08:30’da işgalciler bir kez daha sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

13 Ağustos saat 18:50’de Çemço Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron hareketli timlerimiz tarafından vurularak imha edilmiştir.

13 Ağustos 23:30’da Çemço Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen Skorsky helikopteri güçlerimizce hedeflenerek vurulmuştur. Hareketli timlerimizin müdahalesinin ardından bu helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

14 Ağustos saat 06:00’da işgalciler Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini dronlarla bombalamaya çalışmıştır. Güçlerimizin müdahalesinden sonra bu dronlar alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 13 Ağustos saat 07:30’da hareketli YJA Star timlerimiz, Metîna’daki Kanî Masî karakolunu hedeflemişlerdir. İçinde 2 işgalcinin bulunduğu kulübeyi hedefleyen güçlerimiz kulübeyi imha etmiş ve 2 işgalciyi de cezalandırmıştır. Daha sonra çevrede bulunan işgalciler de hedeflenerek vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve 1 mobesse kamera sistemi de imha edilmiştir.

13 Ağustos saat 14:40’ta Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiği kullanılarak vurulmuş ve üst üste gerçekleştirilen eylemlerde 3 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Ağustos saat 13:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Pîrdoğan savaş mevzilerini taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

13 Ağustos saat 22:05’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Pîrdoğan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

13 Ağustos’ta Werxelê, Çemço ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri 10 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler ormanlık alanlarda ağaç kesimi yapmaktadır.

13 Ağustos’ta Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

13 Ağustos’ta Metîna’daki Golka alanı ile Saca ve Çemço Direniş Alanları 13 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

13 Ağustos’ta Werxelê, Saca, Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları 11 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

13 Ağustos’ta Çemço Direniş Alanı ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”