Çiçek Kobanê için savcı ‘Ağırlaştırılmış müebbet’ istedi

AKP-MHP faşist ittifakı ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik 9 Ekim 2019’da başlattığı işgal saldırılarında esir alındıktan sonra tutuklanan Çiçek Kobanê hakkında açılan davanın 3’üncü duruşmasında savcı “ağırlaştırılmış müebbet” istedi.

AKP-MHP faşist ittifakının Suriye Milli Ordusu (SMO) adı altında topladığı gruplarla birlikte 9 Ekim 2019’da girdiği Kuzey ve Doğu Suriye'nin Eyn İsa kenti Mişrefa köyünde 21 Ekim’de esir alınıp "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan Dozgin Temo (Çiçek Kobanê) hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Urfa 5’inci Ağrı Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Çiçek Kobanê, tutuklu bulunduğu Urfa T Tipi 2 No'lu cezaevinden duruşmaya getirilirken avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada Kürtçe tercüman eşliğinde savunma yapan Çiçek Kobanê, kendisinin YPJ savaşçısı olduğunu, herhangi bir silahlı çatışmada bulunmadığını, yakalandıktan sonra ayağından silahla vurulduğunu söyledi.

Daha sonra duruşmada savunma yapan Çiçek Kobanê’hin avukatı Hidayet Enmek, usule uygun bir yakalama işlemi yapılmadığını, yakalama işleminin yapanların ÖSO denilen gruplara üye kişiler olduğunu, bu grubun bir kişiyi yakalama yetkisinin olmadığını söyledi. Hidayet Enmek, CMK’nın 90’ıncı maddesine göre yakalama işleminin yapılmadığını, yine dosyada buna ilişkin bir ayrıntının olmadığını, müvekkilinin kimler tarafından gözaltına alındığına dair ise hiçbir kaydın olmadığını ifade etti.

Savcı ise mütalaasında Çiçek Kobanê’ye, “ağırlaştırılmış müebbet” cezası isterken avukatı mütalaaya karşı savunma için ek süre istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti Çiçek Kobanê’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, karar duruşmasını 24 Kasım tarihine bıraktı.