İdlib'de çetelere TSK postu: Çeteler TSK üniformasıyla konuşlandı

İdlib'te "oyunun kurallarını" değiştirmeye çalışan Türk ordusunun çok sayıda çete üyesini, rejim ve Rusya'nın operasyonlarından korumak için  TSK üniforması ve Türk ordusuna ait zırhlılarla bölgede konuşlandırıldığı belirtiliyor.

Türk devleti, Suriye ordusu ve Rusya'nın İdlib'e yönelik operasyonlarını durdurmak için yeni taktiğe başvuruyor. Türk devletinin Suriye Milli Ordusu (SMO) adı altında bir araya getirdiği çok sayıda çete üyesine TSK üniformaları giydirerek, İdlib'te konumlandırmaya başladığı bildirildi.

Son 10 günde İdlib'e bin 500'e yakın araçlık askeri sevkıyat yapan Türk ordusunun, çete gruplarını rejim ve Rusya'ın operasyonundan korumak için Türk ordusu üniformalarını giydirdi.

TSK ÜNİFORMASIYLA GÖNDERİLİYORLAR

Edinilen bilgilere; SMO çeteleri içerisinde bizzat Türk ordusu tarafından eğitilen Sultan Murad, Hamza Tümeni, Sultan Süleyman Şah ve Muntasır Bilallah gibi gruplardan seçilen çok sayıda çete üyesinin TSK üniformasıyla İdlib'e gönderildi.

YENİ KURULAN NOKTALARA KONUŞLANDIRILIYORLAR

Daha önce Türk ordusu tarafından eğitilen bu grupların, Türk subayların komutasında yer aldığı ve bölgedeki Türk gözlem noktalarının yanı sıra yeni kurduğu askeri noktalara konuşlandırıldığı belirtiliyor.

SERAQÎB'E DE KONUŞLANDIRILMIŞLARDI

Türk ordusunun Şubat ayının başında Suriye ordusu ile Rusya'nın ilerleyişini durdurmak için Seraqîb etrafında kurduğu 4 noktaya da bu kişileri konuşlandırıldığı öğrenildi. Ayrıca bu noktalardan  Türk ordusuna ait zırhlı araçlar ve tanklardan rejim güçlerine yapılan saldırıların da bu çeteler tarafından yapıldığı belirtiliyor.

BU NOKTALAR ÜZERİNDEN ÇEKİLMİŞLERDİ

Bölgeden alınan bilgilere göre, Seraqîb'in düşmesi üzerine kasabadaki çok sayıda çete üyesinin de bu noktalara çekildiği ve yine Türk ordusuna ait araçlarla tahliye edildi.

YENİ OYUN: POST DEĞİŞİMİ

Suriye savaşının başından bu yana MİT üyesi ile Türk özel savaş dairesi üyeleri daha çok çete gruplarının üniformalarını giyerek bölgede faaliyet yürütüyordu. Ancak, İdlib'te Türk devletinin çetelere TSK üniforması giydirerek bölgede tutunmaya çalışmaları dikkat çekiyor.

'EN KÖTÜSÜNE HAZIRLIK'

Reuters haber ajansı, dün geçtiği haberde TSK-MİT'in 40'ı aşkın çete komutanını Reyhanlı'da topladığını ve "Moskova ile görüşmeler sonuçsuz kaldı, en kötüsüne hazırlıklı olun" dediğini duyurmuştu.

'YENİ KURAL, YENİ DÖNEM...'

Aynı haberde ajansa konuşan bir Türk yetkilinin ise "Suriye ile Rusya'nın tüm anlaşmaları ihlal ettiğini" ve kendilerinin de buna karşı hazırlık yaptığını belirterek, "Suriye'ye kurallar değişti, şimdi yeni bir dönem başladı" dediğini aktarmıştı.

ASKERİ SEVKIYAT DEVAM EDİYOR

Öte yandan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk ordusunun "son bir haftada İdlib'e bin 240 araçlık askeri sevkıyat yaptığını ve İdlib'e gönderilen asker sayısının da 5000 olduğunu" duyurdu. Şubat ayının başından bu yana geçen 10 günlük sürede Türk ordusunun İdlib'e yaptığı sevkıyatın bin 480 aracı geçtiği tahmin ediliyor.