Şengal Özerk Yönetimi: Halk ‘İntikâm Operasyonu'nu desteklemeli

Şengal Özerk Yönetimi, Êzidî halkını KDP ve MİT kontrolündeki ajan ağına yönelik başlatılan ‘İntikâm Operasyonu'na destek vermeye çağırdı.

Şengal Güvenlik Güçleri ve YBŞ, dün KDP ve MİT kontrolündeki ajan ağına yönelik ‘İntikam Operasyonu’ başlattı. Şengal Özerk Yönetimi, ajanlara yönelik başlatılan operasyona ilişkin Êzidî halkını ‘İntikâm Operasyonuna’ destek vermeye çağırdı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Dün, YBŞ ve Şengal güvenlik güçlerinin kendi kavmine düşman olan ajanlara yönelik ‘İntikâm Operasyonunun’ başlatıldığı duyuruldu. Bu operasyonu destekliyor ve halkımızın da tüm gücüyle ellerindeki bilgileri paylaşarak operasyonu desteklemesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz.

Geçtiğimiz yıllardan günümüze dek çok ağır bedeller ödedik. Düşmandan ve ortaklarından hesap sormak bu toplumun çıkarlarını gözeten herkesin görevidir. Gençlerimize defalarca KDP’nin tuzaklarına düşmeme ve düşmanın oyunlarına gelmemeleri çağrısında bulunduk. Bu çağrımızı yeniliyoruz; düşmanla iş birliği yapanlar mutlaka hesap vereceklerdir.

Savunma güçlerimize başarılar diliyor ve onların sayesinde Şengal’in güvenli olduğunu belirtiyoruz. Toplumumuz savunma güçlerimizin sayesinde kendi topraklarında yaşayabilmekte ve inancını sürdürebilmektedir.”