Başaran'dan polise: Haddinizi bilin!

HDP'li Ayşe Acar Başaran, Milletvekili Remziye Tosun ve kadınlara dönük polis saldırısına tepki göstererek, "Haddinizi bilin! Bizi korkutamazsınız" mesajını verdi.

HDP MYK Üyesi, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Milletvekili Remziye Tosun'a dönük polis saldırısına ilişkin bugün açıklama yaptı.

'DÜDÜKLÜ EYLEM DAHİ AKP'Yİ KORKUTUYOR!'

Yazılı açıklamada, "Diyarbakır’da aralarında milletvekilimiz Remziye Tosun’un da bulunduğu kadınların, açlık grevinde olan Hakkâri Milletvekilimiz Leyla Güven ile dayanışma için yaptıkları etkinliğe polis müdahale etmiş ve milletvekilimiz de dâhil olmak üzere kadınları darp etmiştir. Düdüklü bir protesto eylemi dahi bu iktidarı korkutmaktadır" denildi.

Başaran, "AKP yetkililerinin iktidar sarhoşluğu sebebiyle sıklıkla kullandığı ayrıştırıcı nefret dili sokakta kolluk kuvvetlerinde karşılığını bulmakta, özellikle kolluk kuvvetleri arasında bu hadsiz saldırı ve uygulamalar artmaktadır" dedi.

Meclis Başkanı’nı, üyelerinin hak ve hukukunu gözetmek ve korumak için harekete geçmeye çağıran Başaran, polis-askere de "haddinizi bilin, ayrımcılıktan vazgeçin" diye seslendi.

'SİYASETEN ZORLANDIĞINIZDA...'

HDP'li Ayşe Acar Başaran, açıklamasının sonunda ise "Siyaseten cevap veremediğiniz, zorlandığınız her anda kolluk kuvvetini kullanarak, zora ve kaba güce başvurarak bizleri alt edeceğinizi düşünüyorsunuz, lakin kadınlar korkmayacak ve yılmayacaktır" mesajını verdi.