Dağ ve Er'in ailelerinden idama karşı kamuoyuna çağrı

Güney Kürdistan'da idam cezasına çarptırılan Mazlum Dağ ve Abdurahman Er'in aileleri, duyarlılık çağrısında bulundu.

Güney Kürdistan'ın Hewlêr kentinde 17 Temmuz 2019'da MİT yöneticisi Osman Köse'nin öldürüldüğü saldırıyla ilgili idam cezasına çarptırılan Mazlum Dağ ve Abdurahman Er'in aileleri, duyarlılık çağrısında bulundu.

'KÜRTLERİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ ZEDELER'

İsviçre'de yaşayan Dağ ve Er'in aileleri tarafından Güney Kürdistan yönetiminin almış olduğu kararın geri çekilmesi istenirken, uluslararası kamuoyuna seslenildi.
Aile adına konuşan Necmettin Er ile Mesut Alagaş, Kürt kurumlarının yanı sıra Uluslararası Af Örgütü ve sivil toplum örgütleriyle idam kararına karşı bir kamuoyu oluşturma çabası içinde olduklarını belirtti.
Amca Necmettin Er, bir Kürt hükümetinin Kürt gençlerine yönelik almış olduğu idam kararının Kürt ulusunun bütünlüğünü zedeleyeceğine dikkat çekerek, "Bugüne kadar düşman Kürtleri idam ederken bugün bir Kürt yönetimi idam  kararını almıştır. Alınan bu yanlış karar karşısında uluslararası kamuoyundan destek bekliyoruz" diye konuştu.
Aile adına yapılan açıklamada, "Önümüzdeki birkaç gün içerisinde alınan idam kararına karşı İsviçre'de bir inisiyatif oluşumuna gidilecektir" bilgisi de verildi.