Dağlık Karabağ: Bize karşı savaşan Azerbaycan değil, Türkiye

Azerbaycan'ın savaş ilan ettiği Dağlık Karabağ bölgesi, Türk savaş uçakları, helikopterleri ve çete mensuplarının kendilerine karşı kullanıldığını açıkladı.

Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre, "Dağlık Karabağ'a karşı savaşan Azerbaycan değil, Türkiye."

Açıklamada, "Türk helikopterleri, F-16 uçakları, askeri birlikler ve farklı ülkelerden paralı askerler var" denildi.

TÜRKİYE 4 BİN ÇETE GÖNDERDİ!

Armenews gazetesi, istihbarat servislerine dayandırdığı haberine göre Türk devleti Suriye'den 4 bin dolayında çete mensubunu Azerbaycan'a gönderdi.

Bu çete mensuplarının 81'inin Dağlık Karabağ'a yönelik savaşta öldüğü bilgisi verildi.

Çatışmalar Pazar günü Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'a geniş bir operasyon başlatması ile başladı. Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'ın başkentini de bombaladı.

YÜZLERCE ÖLÜDEN BAHSEDİLİYOR

Son 24 saat içerisinde Bakü'ye göre 550 Ermeni asker öldü. Erivan yönetimi ise 200'ü aşkın Azeri askerin öldüğünü duyurdu. Her iki bilgiyi de başka kaynaklarca doğrulamak mümkün görünmüyor.

Dağlık Karabağ Savunma Bakanlığı ise kendi cephesinde 32 askerin öldüğünü kabul etti.

Ermenistan Savunma Bakanlığı çatışmalar sırasında 4 helikopter, 27 dron, 33 tank ve mitralyözü imha ettiklerini bildirdi.

Ermeni tarafı, Azerbaycan bombardımanlarında siviller arasında bir çocuk ve bir kadının da hayatını kaybettiğini bildiriyor.