Direniş Alanları yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla vuruluyor

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 18 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 2 kez savaş uçakları, 47 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve tanklarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 18 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 2 kez savaş uçakları, 47 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve tanklarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

1 Ekim 08:00, 12:30 ve 16:30 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde hareket halindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

1 Ekim saat 10:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce eş zamanlı 2 suikast eylemiyle vurulmuştur. Bu eylemlerde özel olarak hedeflenen 1’i rütbeli olmak üzere 2 işgalci cezalandırılmıştır.    

1 Ekim günü Çemço’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Ekim’de Girê Amediyê ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri ile Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri, Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri ve Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 10 kez bombalanmıştır. Aynı zamanda işgalciler Şehîd Agir savaş mevzileri önünde plastik malzeme ve araba lastiklerini yakarak çıkan zehirli dumanları savaş mevzilerine yönlendirmiştir.

1 Ekim’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 8 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Ekim’de Girê Cûdî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

1 Ekim’de Kurojahro, Çemço, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 47 kez bombalanmıştır.

1 Ekim’de Çemço Direniş Alanı obüs ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.

1 ve 2 Ekim’de Kurojahro, Karker, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

İRAN SALDIRILARI

1 Ekim’de Xakurkê’deki Goşînê’ye bağlı Girê Berbizinê ve Hornê alanları İran güçleri tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır."