‘Fazıl Botan YPG’nin kurucularındandı, devrimde aktif rol aldı’

YPG Genel Komutanlığı, şehit düşen gerilla komutanı Fazıl Botan’a ilişkin yaptığı açıklamada, Botan’ın YPG’nin kurucularından biri olduğunu belirterek “Şehit yoldaşlarımızın emek ve fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

YPG Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada “Ulusal ve efsanevi komutan Fazıl Botan’ı saygı ve onurla anıyor, tüm devrim şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

AĞIR SAVAŞLARIN KOMUTANLIĞINI YAPTI

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Başta komutan Fazıl’ın değerli ailesi olmak üzere Botan, Rojava ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz. YPG olarak Diyar Bagok, Gelhat Botan, Nalîn Mûş, Gulan Batman ve Fazıl Botan gibi komutanlarında fedakarlıkları ve emekleri sayesinde bu günlere ulaştık. Bu bağlamda tüm devrim şehitlerine özgür bir geleceği kuruncaya kadar mücadele ve direniş bayraklarını her zaman ülkemizin göklerinde dalgalandıracağımız sözünü veriyoruz.

Büyük komutan Fazıl yolda, Zagros, Zap, Asos ve Rojava’ya kadar Kurdistan’ın dört parçasında hesapsız mücadele etti, ağır savaşların komutanlığını üstlendi. Eşsiz kahramanlıkların ardından 2015 yılında talihsiz bir kaza sonucu yaralandı ve tedavi için ülke dışına çıktı. Ne yazık ki komutan Fazıl’ın yaraları her geçen gün ağırlaştı ve 22 Haziran 2022’de Kürdistan şehitleri kervanına katıldı.

DEVRİMDE AKTİF ROL ALDI

Botan’ın en güzel kız ve erkek gençleri, Kurdistan'ın özgürlük mücadelesinin başından itibaren aktif bir şekilde ve büyük bir cesaretle mücadele saflarında yerlerini aldı. Rojava Devrimi’nin başlamasıyla birlikte Botan ve Bakurê Kurdistan'dan yüzlerce genç YPG saflarına katılarak devrime sahip çıkmak ve ulusal birliği güçlendirmek için aktif olarak rol aldı.

Bunun yanı sıra Kürdistan Özgürlük Hareketi ve gerillaları da özellikle DAİŞ'e karşı yürüttüğümüz mücadelede hem savaşçılar hem de yönetim cephesinde devrime büyük destek verip, eşsiz bir fedakârlık ortaya koydu. Bu sayede savunma gücümüzle büyük bir tecrübe kazandırdı.

Devrimin en zor ve kritik dönemlerinde Rojavayê Kurdistan'a gelen komutanlardan biri olan ulusal komutan Fazıl, Til Hemîs ve Til Birak'tan Til Temîr ve Hesekê hamlelerine katıldı. Dahası Serêkaniyê’de DAİŞ’in büyük saldırısı karşısında da YPG-YPJ savaşçılarını soğukkanlılık ve yüksek hassasiyetle koordine edip cesur ve yaratıcı taktiklerle tüm DAİŞ saldırılarını boşa çıkardı.  O zor yıllarda DAİŞ çetelerinin istediği sonucu alamaması Komutan Fazıl gibi değerli komutanların emeği sayesinde oldu.

YPG’NİN KURUCULARINDAN BİRİYDİ

YPG, bu değerli miras üzerinden kendini var ederek Rojava halkını ve tüm bölge halklarını DAİŞ’in karanlık soykırım ve tecavüz sisteminden kurtardı.

Komutan Fazıl’ın Önderlik sahasında Rojava’da kaldığı süreçte YPG savaşçılarıyla yakından ilgilendi. Savaşçıların oluşturulmasından ağır savaşları yürütmeye kadar yaşamın her anında savaşçılarının yanında kaldı. Fazıl yoldaş mütevazı, fedakar ve hesapsız yaşam tarzıyla komuta ettiği ve kazandığı savaş tarzıyla YPG’nin savunucularından ve kurucularından biri oldu.

YPG olarak başta Fazıl yoldaş olmak üzere bir kez daha devrim şehitlerini anıyor ve zafere ulaşma sözümüz yeniliyoruz. Şehit yoldaşlarımızın emek ve fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Fazıl yoldaşın mücadelesini kendi mücadelemiz olarak bilip takipçileri olarak işgal ve soykırıma son vereceğiz.”