Hakkari’de 3 asker, 2 kontra öldürüldü

Gerillalar Hakkari’de işgalcilere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 3 askeri ile 2 kontra öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında gerillaların işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlediğini bildirdi. HPG eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunları paylaştı:

ÇELÊ’DE 3 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

“14 Haziran günü saat 04.30 sularında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Devê Masi tepesinde bulunan düşman barınaklarınki askeri malzemeleri imha etmişti. Bu eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmış ve tepeye doğru ilerlemişlerdir. Güçlerimiz aynı gün tepeye gelen operasyon birliklerine yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşman birliklerine yönelik gerçekleştirilen bu eylemde 3 düşman askeri öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu operasyon alanını rastgele bir şekilde obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

YJA STAR GÜÇLERİ 2 KONTRAYI ÖLDÜRDÜ

YJA Star güçlerimiz devrimci hamle kapsamında 9 Haziran günü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Wargenima karakolu ile savunma tepesi arasındaki yolda ilerleyen kontra birliklere ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 kontra öldürülmüştür. İşgalci TC devleti öldürülen bu 2 kontrayı karakol inşaatında çalışan 2 sivil gibi kamuoyuna servis etmiştir. Bu şahıslar daha önce defalarca güçlerimiz tarafından düşman ile işbirliği yapmamaları konusunda uyarılmıştır. Yapılan tüm bu uyarılara rağmen düşman güçleri ile işbirliği yapan bu kişiler Kürt halkına ve özgürlük hareketine karşı aktif düşmanlık yapmışlardır. Özel savaş kapsamında işgalci TC devletinin yaydığı bu yalan haberlere karşı yurtsever halkımız duyarlı olmalıdır.”

LİCE’DE 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

7 Haziran günü saat 23.00’da Amed’in Lice ilçesine bağlı Licok köyü alanında bir operasyon başlatıldığını belirten HPG, “Gizli birliklerin ve insansız hava araçlarının desteği ile sürdürülen bu operasyonda işgalci TC ordusu, 8 Haziran günü saat 01.15 sularında alanı savaş uçakları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşana arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

SAVAŞ UÇAKLARI KANDİL’İ BOMBALADI

HPG, 15 Haziran günü saat 22.00 ile 23.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Enzê köyü çevresini bombaladığını belirtti. HPG,gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana geldiğini vurguladı.