HPG BİM, şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG BİM, 2 Temmuz günü Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Ovacık ile Tokdağ yaylalarında çıkan çatışmada şehit düşen 1 ve Amed’in Hani ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen 1 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 10 Temmuz günü yaptığı açıklamada, Hatay’da çıkan çatışmada 2 gerillanın şehit düştüğünü ve detayların yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını belirtmişti.

HPG BİM bugün yaptığı açıklamada, Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Ovacık ile Tokdağ yaylalarında çıkan çatışmada şehit düşen 1 gerillanın kimliğini kamuoyu ile paylaştı.

HPG BİM şunları belirtti:

“10 Temmuz günü yaptığımız açıklamada 2 Temmuz günü Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Ovacık ile Tokdağ yaylaları arasında yaşanan çatışmada bir arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Çatışmada düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan Çiyazan (Davut Acar) yoldaşımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çiyazan Kaşuri
Adı Soyadı: Davut Acar
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Ayşe - Veysi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2019 / Hatay

Çiyazan Kaşuri arkadaşımız 1994’te Hakkari’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir çevrede ve özgürlük mücadelesinde bedel ödeyen bir aile içerisinde büyüyen Çiyazan yoldaş işgalci TC devletinin özel savaş politikalarına, baskı ve işkencelerle imha ve inkâr operasyonlarına karşı yurtseverlik bilinci ile 2010 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Çiyazan yoldaş katıldığı ilk yıllardan Amanos’a kadar olan gerilla yaşamında hareketimiz içerisinde büyük bir emeğin ve cesaretin sahibi olmuştur. Hakikatin savaşçısı olan Çiyazan yoldaş Önderlik ideolojisinde bilinçlenerek kendisini geliştirmiş ve yol arkadaşları içerisinde örnek yaşamıyla moral kaynağı olmuştur. Çiyazan arkadaşımız, 2 Temmuz günü işgalci TC ordusuyla girdiği çatışmada Amanoslar’da faşizme karşı yiğitlik destanları yazan ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

HANİ’DE ŞEHİT DÜŞEN GERİLLA

1 Temmuz tarihli açıklamamızda, 24 Haziran günü Amed’in Hani ilçesine bağlı Şelê köyü alanındaki operasyon esnasında gerçekleştirilen hava saldırıları sonucu 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Tarafımızca netleştirilen Çekdar (İbrahim Aşuna) yoldaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekdar Marnos
Adı Soyadı: İbrahim Aşuna
Doğum Yeri: Halep
Anne - Baba Adı: Nedime - Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Haziran 2019 / Amed

Çiyazan ve Çekdar arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor, kahraman şehitlerimizin hayalleri olan özgür yarınlar için mücadelelerini zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”Çekdar Marnos yoldaşımız 1994 yılında Halep’te doğmuştur. Kürdistan’ın her parçasına farklı uygulanmakta olan kültürel soykırım politikalarının Suriye metropollerinde yakın tanığı olmuştur. Kimlikleri inkâr edilen, yaşadıkları topraklarda özgürlükleri ve yaşamsal hakları ellerinden alınan, Rojava toplumu içerisinde büyüyen Çekdar yoldaşımız bu sisteme karşı büyük bir öfke duymuştur. Gençlik çalışmalarında yer alarak Özgür Ülke hayallerine adım atan Çekdar yoldaşımız Baas rejimi tarafından tutuklanarak 2 yıla yakın faşist rejimin zindanlarında kalmıştır. “Hayallerime ihanet” etmeyeceğim diyerek 2012’de gerilla saflarına katılan Çekdar yoldaş partileşmede derinleşerek Önderlik çizgisinin yiğit bir savaşçısı olmuştur. Kürdistani militan bir bilince ulaşan Çekdar yoldaşımız 24 Haziran’da işgalciler tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında şehadete ulaşmıştır.