HPG’den Hakkari, Amed ve Şırnak’ta eylemler

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin Hakkari, Şırnak ve Amed’de işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdiğini bildirdi.

HPG-BİM’den yapılan açıklamaya göre, Çukurca bir askeri tepe hedef alındı, Silvan’da askeri bir mevzi imha edildi, Dicle’de karakol yerleşkesi vuruldu, Şırnak’ta askeri bir birlik yoğun ateş altına alındı.

HPG’nin eylemlere ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Ekim günü saat 17.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

17 Ekim günü saat 19.00’da güçlerimiz Amed’in Farqin (Silvan) ilçesine bağlı Farqin barajı güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusunun askerlerini hedeflemiştir. Bir düşman mevziisinin imha edildiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

18 Ekim günü saat 08.30’da güçlerimiz, Amed’in Pîran (Dicle) ilçesine bağlı Berik karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesindeki mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

17 Ekim günü saat 21.00 sularında. Şırnak’ın İkizce köyü alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu çatışmalarda 2 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Düşman güçlerine karşı fedaice savaşan bir arkadaşımız ise şehit düşmüştür. Çatışmalar ardından alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, zırhlı araçlar ile ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmıştır. İşgalciler 18 Ekim öğlen saatlerinde alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır."