HPG, şehit 5 gerillanın kimliklerini açıkladı

Şehadete ulaşan 5 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Son nefeslerine kadar Önderliğimize, şehitlerimize ve halkımızın özgürlük değerlerine bağlı kalarak örnek birer militan olmayı başardılar” dedi.

HPG Basın İrtibat merkezi, şehit gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“Büyük kahramanlıkların yaşandığı Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde neredeyse her gün Direniş Alanları’nda düşmana ağır darbeler vurulmuştur. Helikopterlerin düşürüldüğü, düşman askerlerinin cenazelerine ve birçok askeri malzemeye el konulduğu devrimci hamlemizin açığa çıkardığı etkiler sonucunda düşman birçok alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır. Birçok defa düşman askerlerinin başını dahi mevzilerden çıkaramadığı bu devrimci hamlemiz kuşkusuz kahraman şehitlerimizin eşsiz emekleri sonucu belli bir düzeye gelmiştir. Bu devrimci hamlemizde hareketli tim tarzıyla savaşan ve düşmana karşı sabotajdan suikaste, sızma eylemlerinden ağır silah eylemlerine kadar yeni dönem gerilla taktiklerini başarılı bir şekilde kullanarak düşmana ağır darbeler vuran Nîrvana ve Welat yoldaşlarımız 26 Ağustos 2022 günü şehadete ulaştı. Yine Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde önemli ve kritik görevler yapan ve düşmanın tüm çabalarına rağmen savaşımızın etkili ve zamanında geliştirilmesinde önemli roller üstlenen Munzur, Egîd ve Êrîş yoldaşlarımız da Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaştı.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde büyük emekleri olan ve son nefeslerine kadar Önderliğimize, şehitlerimize ve halkımızın özgürlük değerlerine bağlı kalarak örnek birer militan olmayı başaran Nîrvana, Welat, Munzur, Egîd ve Êrîş yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Nîrvana Nînhûrsag
Adı Soyadı: Zerrin Abiç
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Türkan – Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Ağustos 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Welat Dalaho
Adı Soyadı: Poriya İrfani
Doğum Yeri: Kirmanşan
Anne – Baba Adı: Turan – Mahmud
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Ağustos 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Munzur Zîlan
Adı Soyadı: İbrahim Nasır Bayar
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Solmaz – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Egîd Çiyager
Adı Soyadı: Hüseyin Zeytun
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Özgül – Behçet
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Êrîş Adar
Adı Soyadı: Şervan Yaşar
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Gulî – Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2022 / Medya Savunma Alanları

 

 

NÎRVANA NÎNHÛRSAG

Özgürlük Mücadelemizin Bakurê Kurdistan’da gelişmeye başladığı ilk yıllardan itibaren bağrından öncü kadrolar çıkaran Qoser halkımız sarsılmaz bir inanç ve fedakarlıkla partimiz PKK’ye olan bağlılığını sürdürmektedir. Düşmanın Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne en yoğun saldırdığı dönemlerdeki yurtsever duruşuyla özgürlük mücadelemizi sahiplenmiş, gerilla saflarına gönderdiği yüzlerce yiğit evladı ile tüm Kurdistan halkımıza örnek olmuştur. Nîrvana yoldaşımız da böylesi bir halk gerçekliği içerisinde yurtsever bir ailede doğup büyümüştür. Ailesinden ve yaşadığı çevreden halkımızın binlerce yıldan beri süzerek günümüze ulaştırdığı köklü kültürle büyümüştür. Bunun için her zaman özgürlüğe bağlı olmuş, halkımızın içinde bulunduğu sömürge konumunu kabul etmemiştir. Küçük yaşlardan itibaren Partimizi tanıyan Nîrvana yoldaşımız gençlik dönemlerinde genç bir kadın olarak halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmenin arayışında olmuştur. Üniversiteye gittiği dönemlerde kendisi gibi yurtsever olan Kürt gençleri ile tanışmış, üniversite ortamında belli düzeyde gençlik çalışmalarına dahil olmuştur. Fakat halkımız için önemli bir dönemi ifade eden 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Şengal ve Rojava halkımıza saldırması, katliamlar geliştirmesi Nîrvana yoldaşımızı daha fazla mücadele etmeye sevk etmiştir. Çetelerin başta Kürt kadınları olmak üzere halkımızı katliamlardan geçirip pazarlarda köle olarak satması, Nîrvana yoldaşımızın mücadele çizgisini belirlemiştir. Soykırımcı Türk devletinin desteğiyle halkımıza karşı en alçakça saldırıları yapan çetelere karşı ancak silahlı mücadele ile cevap verilebileceğine inanan Nîrvana yoldaşımız, yüzünü Rojava Özgürlük Devrimi’ne dönmüş ve mücadele saflarındaki yerini almıştır.

Aldığı kısa süreli bir eğitimden sonra savaşın en yoğun yaşandığı cephelere geçen Nîrvana yoldaşımız cesaretli ve kararlı duruşuyla birlikte savaştığı yoldaşlarına güç vermiş, askeri anlamda yoldaşlarının tecrübelerinden yararlanmıştır. Çetelere karşı başarılı bir şekilde savaşmak için sürekli yoğunlaşma halinde olan Nîrvana yoldaşımız, yürütülen savaşın taktik ve tarzına daha fazla hakim olmak istemiştir. Başarının ancak doğru bir taktik doğrultusunda yürütülecek bir savaşla ortaya çıkacağının bilinciyle kendisini eğitmiştir. Yüksek duyarlılık, bilgi, sabır ve taktik yaratıcılık gerektiren sabotaj alanında kendisini geliştiren Nîrvana yoldaşımız, çetelerin halkımıza karşı katliam yapmak için kullandığı yüzlerce mayını etkisizleştirmiş, böylece halkımıza yönelik olası katliamların önünü almıştır. Büyük bir cesaret, sabır ve inatla yürüttüğü ve yapmaktan her zaman keyif aldığı bu çalışmada son derece başarılı olan Nîrvana yoldaşımız, yer aldığı Minbic, Tebqa hamlelerinde de çetelere karşı başarılı eylemler gerçekleştirerek halkımıza karşı olan sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmıştır. Samimi yoldaşlığı, tereddütsüz katılımı ve her bir yoldaşından bir şeyler öğrenme arzusu ile tüm yoldaşlarınca sevilen ve değer gören Nîrvana yoldaşımız, her zaman yoldaşlarının bu saygı ve sevgisine layık olmanın çabasında olmuştur. Yaşadığı zorlukları büyük bir irade, şehitler ve Önderliğe olan kopmaz bağlılığıyla aşmayı başaran Nîrvana yoldaşımız, her zaman daha büyük çıkışlar yapmıştır. 2018 yılında düşmanın Efrîn’e yönelik saldırısına karşı bir an bile tereddüt etmeden savaş cephesine koşan Nîrvana yoldaşımız, direnişin her anında büyük bir emek ve fedakarlıkla savaşarak halkımızı korumaya çalışmıştır. Efrîn’in işgal edilmesinden ve halkımıza karşı katliamlar yapılmasından sonra, işgalci Türk devletinden yaptığı bu katliamların intikamını alma sözü vermiş ve bunu en iyi bir şekilde yerine getirebileceği gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Nîrvana yoldaşımız gerilla saflarına katıldıktan sonra öncelikle kendisini Önderlik felsefesinde derinleştirmeyi ve Kadın Özgürlük İdeolojisini kişiliğinde yaratmayı hedeflemiştir. Bunun için bir grup kadın yoldaşı ile birlikte bir eğitim sürecinden geçmiştir. Eğitim sürecinde Önderliğimizin Kadın Özgürlük İdeolojisini anlamaya ve bunu başarılı bir şekilde yaşamsallaştırmaya çalışmıştır. Mêrdîn kadınlarının asil duruşunu Önderlik ideolojisi ile bütünleştirerek özgür bir kadın olmaya doğru ilk adımlarını atmaya başlamıştır. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra birçok farklı alanda çalışma yürüten Nîrvana yoldaşımız askeri tecrübelerini yoldaşlarıyla paylaşarak onların da birer yetkin gerilla olmasında önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Düşmanın Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı, düşmana olan öfkesini başarılı bir mücadelenin zemini yapmak istemiş ve savaş alanlarına gitmek için ısrarcı olmuştur. Savaş tünellerinde ve hareketli timler şeklinde düşmana karşı savaşan yoldaşlarının yanında olmak istemiştir. Bu amacını gerçekleştiren Nîrvana yoldaşımız hareketli timlerin içerisinde yer almış ve yüzünü büyük kahramanlık destanlarının yazıldığı Girê Amediyê Direniş Alanı’na dönmüştür. İçinde bulunduğu hareketli timlerle birlikte düşmana karşı birçok başarılı eylem gerçekleştiren Nîrvana yoldaşımız savaş tünellerinde direnen yoldaşlarının yükünü hafifletmeye çalışmış, onlara olan bağlılığını eylemleriyle göstermeye çalışmıştır. 26 Ağustos 2022 günü düşmana karşı gerçekleştirdikleri başarılı eylemde fedaice savaşan Nîrvana yoldaşımız son nefesine kadar özgürlük değerlerine bağlı kalmayı başarmıştır.

 

WELAT DALAHO

Özgürlüklerine olan bağlılıkları ve bunun uğruna durmaksızın geliştirdikleri direnişlerle tüm Kurdistan halkımıza direnme gücü veren, toprağa verdikleri her şehitle özgürlük umudunu daha da büyüten Rojhilatê Kurdistan halkımız bugün işgalcilere karşı verdikleri mücadele ile direnişin bayraktarlığını yapmaya devam etmektedir. Welat yoldaşımız da yurtseverliğiyle tüm Kurdistan’da özgürlük rüzgarının esmesini sağlayan Rojhilatê Kurdistan’ın kadim şehri Kirmanşan’da yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin, halkımızın özgürlüğünü partimiz PKK’de görmesi ve sempati duyması nedeniyle daha küçük yaşlardan itibaren Partimizi tanımıştır. Yine ailesinden gerilla saflarına katılımların olması Welat yoldaşımızı derinden etkilemiş ve kendisi de gerillaya katılacağı günün hayalini kurmuştur. Kurdistan’da özgürlük gerillası şahsında gelişen direnişi yakından takip eden Welat yoldaşımız, gerillanın özellikle başta Şengal olmak üzere birçok alanda halkımıza yönelik gelişen katliamlara karşı fedaice direnmesi karşısında her onurlu Kürt genci gibi etkilenmiştir. Kendisinin de halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine inanarak bunu en etkili bir şekilde yerine getireceği alan olarak gördüğü gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

2016 yılında gerilla saflarına katılan Welat yoldaşımız gençliğinin verdiği enerji ve katılımındaki netlik ile kısa sürede kişiliğinde büyük gelişmeler yaratmıştır. Kendisini tümüyle mücadeleye katmış, her anında mücadelesini büyütmek için çaba göstermiştir. Bunun için kendisini durmadan eğitmiş ve geliştirmiştir. Genç bir gerilla olarak düşmana karşı aktif bir mücadelenin sahibi olmak için kendisini askeri anlamda derinleştirmiştir. Özellikle yeni dönem taktiklerinde derinleşmeyi esas almıştır. Özgürlük mücadelemizin profesyonel gerilla birlikleri ile başarıya ulaşacağına inanmış, bunun için askeri alanda olduğu gibi ideolojik ve felsefi anlamda da Demokratik Modernite Gerillacılığına ulaşmak istemiştir. Bu temelde kendisini eğitmiş, güçlendirmiştir. Gördüğü eğitimleri kısa sürede kişiliğinde somutlaştıran Welat yoldaşımız dürüst, sade, olgun ve mütevazı kişiliği ile tüm yoldaşlarını sevgisini kazanmış, birlikte çalışma yürütülmek istenen bir yoldaş olmuştur. Birçok farklı alanda çalışma yürüttükten sonra sömürgeci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı direnişte yer almak istemiştir.

Bu istemini gerçekleştiren Welat yoldaşımız, hareketli timlere dahil olarak savaşın en yoğun yaşandığı alanlardan biri olan Girê Amediyê Direniş Alanı’na geçmiştir. Düşmanın tüm tekniğine ve kullandığı kimyasal silahlara rağmen direnişi kıramadığı Girê Amediyê’de, Welat yoldaşımız da Nîrvana yoldaşımızla birlikte gerçekleştirdiği eylemlerle etkili darbeler vurmuştur. Suikastten sabotaj ve sızma taktiğine kadar birçok gerilla taktiğinin iç içe yaratıcı bir şekilde kullanıldığı eylemlere öncülük etmiştir. Gerektiğinde uzaktan suikast taktiği ile gerektiğinde de düşman mevzilerinin içine kadar sızarak düşmana darbeler vuran Welat yoldaşımız, gerçekleşen direnişin öncü militanlarından olmayı başarmıştır. Cesareti, düşmana olan öfkesi ve bu öfkeyi eyleme dönüştürmedeki isteği ile birlikte çalıştığı yoldaşlarına moral ve güç vermiştir. Welat yoldaşımız, gelecek vadeden bir komutan adayı olarak değerli komutan Şehit Simko Serhildan’ın izinden yürümüş ve son nefesine kadar özgür Kurdistan hayaline olan bağlılıkla savaşarak şehadete ulaşmıştır.

 

MUNZUR ZÎLAN

Munzur yoldaşımız düşmanın tüm baskı ve katliamlarına karşı hiçbir zaman onurlu yaşam duruşundan taviz vermeyen, bu uğurda büyük bedeller veren Cizîra Botan’da yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinden ve yakın çevresinden gerilla saflarına katılımların olması ve Cizîr gibi özgürlük mücadelemizin merkezlerinden birinde yaşaması nedeniyle doğal bir biçimde küçük yaşlardan itibaren partimiz PKK’yi tanımıştır. Düşmana karşı ilk serhildanın yaşandığı ve Binevş Egal gibi öncü halk militanlarına ev sahipliği yapan Cizîr’de büyümesi nedeniyle bu halk kahramanlarının yiğitlik hikayeleri ile büyümüş, her zaman onlara özenmiştir. Çocukluk yaşlarında daha çok duygusal temelli olan Parti bağlılığı gençlik dönemlerinden itibaren düşman gerçekliğinin farkına varması, partimiz PKK’nin bu düşman gerçekliğine karşı yürüttüğü mücadeleyi bilince çıkarması nedeniyle ideolojik bir bağlılığa evrilmiştir. Gençlik dönemlerinde kendisi gibi birçok arkadaşı ile birlikte belli boyutlarda mücadelenin içerisine girmiş, düşmanın halkımıza yönelik saldırılarına karşı öz savunmanın vazgeçilmezliğini anlamıştır. Bunun için oluşturulan öz savunma birliklerine dahil olmuştur. Daha bu birliklerdeki ilk günlerinden itibaren yüksek cesareti ve yaratıcı kişiliği ile birçok kritik çalışmaya dahil olmuş ve bu çalışmaları başarılı bir şekilde sonuçlandırmıştır.

Düşmanın Cizîr’de halkımıza karşı katliam gerçekleştirdiği dönemlerde farklı bir çalışma için farklı bir alanda bulunan Munzur yoldaşımız düşmana karşı direnen yoldaşlarının yanında bulunamamaktan büyük üzüntü duymuştur. Her zaman bu durumun etkisinde olmuş ve bu durumu daha fazla mücadele etmenin gerekçesi yapmıştır. Özyönetim Direnişi’nde birçok çocukluk arkadaşının şehit edilmesi, halkımıza karşı katliamların gerçekleşmesi Munzur yoldaşımızı daha fazla mücadelenin içine çekmiştir. Yine Rojava Özgürlük Devrimine yönelik saldırıların yoğun olması ve oradaki halkımıza karşı da katliamların gerçekleştirilmesi Munzur yoldaşımızın mücadele çizgisini belirlemiştir. Rojava’daki özgürlük güçlerine katılan Munzur yoldaşımız, bu alanda uzun bir süre DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşın içerisinde yer almıştır. Savaş sürecindeki aktif katılımı ile önemli bir pratik tecrübenin sahibi olmayı başarmıştır. Bu süreçte kendisini askeri anlamda olduğu kadar ideolojik anlamda da geliştirme imkanı bulan Munzur yoldaşımız, yakaladığı bu düzeyi soykırımcı Türk devletine karşı etkili bir mücadelenin zemini yapmak istemiştir. Bunun da en doğru mekanının Kurdistan dağları olduğunun farkına varmıştır.

Bu temelde 2020 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır. Küçüklüğünden beri özlemini duyduğu Kurdistan dağlarına ulaşmanın verdiği büyük coşku ve heyecanla hızlıca dağ ve gerilla yaşamıyla bütünleşmiştir. Şehitlere olan büyük bağlılığını ve düşmana olan derin öfkesini en iyi örgütleyebileceği yer olarak gördüğü Hêzên Taybet çalışmalarına geçen Munzur yoldaşımız, burada aldığı eğitimlerle kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Hêzên Taybet çalışmaları içerisinde potansiyelini daha iyi açığa çıkarmıştır. Özgürlüğü sürekli yeni hedefler belirleme ve bu hedeflere ulaşma olarak tanımlayan Munzur yoldaşımız, bu özgürlük yolundaki kararlı yürüyüşüyle her zaman en önde olmayı başarmıştır. Hiçbir şekilde başarısızlığa tahammül etmeyen kişiliği sayesinde başladığı her çalışmayı mutlaka başararak tamamlar, zorluklarla karşılaştığı dönemlerde de yüksek yaratıcı pratik zekası sayesinde mutlaka bir çıkış yolu bulan Munzur yoldaşımız, bu anlamda yoldaşlarına sonuna kadar güven veren bir katılımın sahibi olmayı başarmıştır. Bu yapısı bütün mücadele yaşamına yansımıştır. Mücadeledeki yüksek temposu ve etkileyici ve toparlayıcı tarzıyla bulunduğu her ortama rengini verebilen, belirleyici konumu ön planda olan, gelecek vadeden öncü bir komutan adayı olmuştur. Bundan dolayı tüm yoldaşlarınca sevilmiş ve değer görmüştür. Aldığı eğitim ve yaptığı derin yoğunlaşmalarla başta şehadete ulaşan çocukluk arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizin intikamını almak ve halkımızı hak ettiği özgürlüğe ulaştırmak için Bakurê Kurdistan’da sömürgeci Türk devletine karşı savaşmak istemiştir. 

Fakat düşmanın Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları geliştirmesi üzerine, direniş cephelerinde yer almak istemiştir. Bunun için sürekli çaba sahibi olmuştur. Yaşadığı derinlikli yoğunlaşmaları düşmana karşı eyleme geçirmek, özellikle savaş tünellerinde direnen yoldaşlarına destek olmak istemiştir. Fedailiği bir yaşam tarzı olarak benimseyen ve bunu yaşamının her anında yansıtmayı başaran Munzur yoldaşımız yine büyük bir cesaret, fedakarlık, duyarlılık ve yaratıcılık gerektiren bir görev için bulunduğu Girê Amediyê Direniş Alanı’nda gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşarak ölümsüzleşmiştir. Yoldaşları olarak Munzur yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadelesini zafere taşıyacağımızı ve hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

 

EĞÎD ÇIYAGER

Egîd yoldaşımız Amed’in yurtsever ilçesi Erxenî’de yurtsever ve koçer bir ailede doğmuştur. Daha sonra ailesinin Bismil’e bağlı bir köye yerleşmesiyle, orada büyümüştür. Koçerliğin doğal ve sistemin kirine bulaşmamış tüm özelliklerini kişiliğinde barındıran Egîd yoldaşımız, aile çevresi ve akrabalarının halkımızın özgürlük mücadelesinin çeşitli alanlarında çalışma yürütmesi ve lise yıllarını Amed merkezde yaşaması nedeniyle gençliğinin ilk dönemlerinden itibaren özgürlük mücadelemizi tanımaya başlamıştır. Özellikle gerillanın işgalciliğe karşı destansı direnişinden etkilenmiş, kendisinin de Kurdistan dağlarına ulaşıp gerillaya katılması gerektiğini düşünmüştür. Amed’de okuduğu dönemlerde düşman gerçekliğini daha yakından görme fırsatı bulan Egîd yoldaşımız, bu faşist düşmanla ancak mücadele yürütülerek başa çıkılabileceğini bilince çıkarmıştır. Bu temelde gençlik çalışmalarına dahil olmuştur. Gençlik çalışmalarında başarılı bir pratiğin sahibi olan Egîd yoldaşımız, halkımızın özgürlüğe ulaşabilmesi için daha etkili ve radikal bir mücadelenin yürütülmesi gerektiğine inanmıştır. Bunun da gerilla saflarına katılmaktan geçtiğine inanmış ve 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Gerillaya Amed’den katılan Egîd yoldaşımız, daha sonra Zap alanına geçmiş ve Yeni Savaşçılar eğitimini burada almıştır. Eğitim sürecinde Kurdistan doğasından ve PKK’nin yoldaşlık ilişkilerinden etkilenmiştir. Özellikle yoldaşlarımızın birbirine karşı açık ve dürüst olması Egîd yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Aldığı Parti eğitimleriyle çelişkilerini aşan Egîd yoldaşımız, tereddütsüz bir katılımın sahibi olmuştur. Dürüst kişiliği ve Önderlik ile şehitler çizgisine olan bağlılığı nedeniyle daha gerillacılık yaşamının başından itibaren güven, duyarlılık, hassasiyet ve öz disiplin gerektiren önemli çalışmalara dahil olmuştur. 2019 yılına kadar yer aldığı çalışmalarda son derece başarılı olan Egîd yoldaşımız, 2019 yılında düşmanın Heftanîn alanına saldırması üzerine düşmana olan öfkesini eyleme dönüştürmek için Heftanîn alanına geçmiştir. Burada yüksek cesareti ve düşmana olan vurma isteği ile düşmana karşı gerçekleştirilen birçok eyleme katılarak öncü bir militan olmuştur. Kendisini hiçbir şekilde geri vermeyen Egîd yoldaşımız, şehitlere ve Önderliğimizin emeklerine ancak bu şekilde sahip çıkabileceğinin bilincinde olmuştur. Yaşanan savaş sürecinde ağır yaralanan Egîd yoldaşımız, uzun süreli tedavi sürecinden sonra mücadelesine daha bilenmiş bir şekilde devam etmiştir. Düşmana olan öfkesi her geçen gün daha fazla büyümüş, bunu daha etkili mücadele etmenin zemini haline getirmiştir. Kendisini yeni dönem gerilla taktiklerinde derinleştirmek ve yaşanan savaş sürecine daha aktif bir katılım sağlamak için askeri akademilerde eğitimlere dahil olmuştur. Aldığı eğitimlerle yetkin bir gerilla olan Egîd yoldaşımız, kendisini ideolojik anlamda da eğiterek bütünlüklü bir militan olmayı başarmıştır.

Düşmana karşı savaşma isteği büyük olmasına rağmen yüksek örgüt bilinci sayesinde örgüt ihtiyaçlarına göre hareket eden Egîd yoldaşımız, 2020 yılından şehadete ulaştığı an’a kadar önemli ve kritik çalışmalarda yer almıştır. Yer aldığı çalışmayı sorumluluk düzeyinde yürüten Egîd yoldaşımız, başarılı pratiği ile örnek bir militan olmayı başarmıştır. Savaş tünellerinde direnen yoldaşlarının yanında olmayı çok istemesine rağmen bulunduğu çalışmanın özgünlüklerinden dolayı bu istemini gerçekleştirememişse de her zaman yoldaşlarını hissetmiş, onlarla birlikte olmuştur. Temmuz ayında gerçekleşen düşman saldırılarında şehadete ulaşan Egîd yoldaşımız mücadele yaşamında olduğu gibi, şehadeti ile de her zaman bizlere öncülük yapmaya devam edecektir.

 

ÊRÎŞ ADAR

Êrîş yoldaşımız Gever’de yurtsever ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde katılımları ve şehitleri olan değerli bir ailemizde doğup büyümüştür. Ailesinin bu özelliğinden kaynaklı daha küçük yaşlardan itibaren gerillaya ve Partimize sempati duymuştur. Özellikle ablası Adar yoldaşımızın 90’lı yıllarda şehadete ulaşması Êrîş yoldaşımızı etkilemiştir. Başta Adar yoldaşımız olmak üzere şehit yoldaşlarımızın sömürgeci Türk devletine karşı destansı direnişlerinin öyküleri ile büyümüş ve gerillaya katılacağı günün hayalini kurmuştur. Başka bir ablasının daha 2006 yılında gerilla saflarına katılması üzerine Êrîş yoldaşımızın gerillaya katılım istemini daha da büyütmüştür. Fakat yaşı küçük olduğu için katılamamıştır. Gençlik dönemlerine geldiğinde düşmanın tüm özel savaş politikalarını boşa çıkararak yurtsever özünü ve halkımızın köklü kültürüyle şekillendirdiği kişiliğini korumayı başaran Êrîş yoldaşımız, çocukluk hayaline sahip çıkarak Şehit Adar’ın mücadele bayrağını devralmıştır.

2013 yılında Şemzînan’dan gerilla saflarına katılan Êrîş yoldaşımız, ilk eğitimlerini Xakûrkê alanında görmüştür. Yaşadığı bölge dolayısıyla dağ yaşamına alışık olan Êrîş yoldaşımız aldığı eğitimlerle kısa sürede gerilla yaşamına uyum sağlamıştır. Kendisini ideolojik ve askeri anlamda eğitmeyi ve şehitler çizgisinin militan bir temsilcisi kılmayı en temel hedefi haline getiren Êrîş yoldaşımız, bu amacına ulaşmak için sürekli çabalamıştır. PKK yaşamının binlerce şehit yoldaşımızın eşsiz emekleri sonucu yaratılan önemli bir değer olduğunun bilinciyle yaşama katılmış, bunun ağırlığını her zaman hissetmiştir. Yoldaşlık ilişkilerinde son derece samimi olan Êrîş yoldaşımız, yoldaşları için hiçbir fedakarlıktan geri durmamıştır. Bundan dolayı tüm yoldaşlarının saygısını kazanmıştır. Gerilla saflarına katıldığı 2013 yılından 2019 yılına kadar Xakûrkê’de gerillacılık yapan Êrîş yoldaşımız, burada birçok alanda görev üstlenmiştir. Düşmanın 2015 yılından itibaren geliştirdiği saldırılara karşı Xakûrkê alanında gerçekleştirilen birçok eyleme katılarak düşman saldırılarına cevap olmuştur. Yer aldığı eylemlerdeki cesur ve fedakar katılımı ile tüm yoldaşları tarafından örnek alınmıştır. Yine düşmanın Xakûrkê alanına yönelik işgal saldırısı sırasında direniş içerisinde olmuş, bu süreçte de düşmana karşı yapılan eylemlerde yer alarak üstlendiği öncülük misyonunu layıkıyla yerine getirmeye çalışmıştır.

2019 yılından sonra yüksek hassasiyet gerektiren çalışmalara katılmıştır. Bu süreçteki katılımı ve duruşuyla yoldaşlarına güven veren Êrîş yoldaşımız daha sonra kendisini ideolojik, askeri anlamda geliştirmek ve dönem görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmek için akademi bünyesinde eğitim çalışmalarına dahil olmuştur. Eğitim sürecinde katılımını yeniden ele alan Êrîş yoldaşımız, yoldaşlarının da yardımıyla eksik yanlarını çözümlemiş, bunları giderip sürece cevap olabilecek öncü bir militan olmak için büyük bir çabanın içerisine girmiştir. Özellikle Demokratik Modernite Gerillası’nın en temel özelliği olan Önderlik paradigmasında derinleşmeyi ve bunu kişilik özelliği haline getirmeyi istemiştir. Bu anlamda değerli bir yoğunlaşmanın sahibi olmuştur. Yine yeni dönem gerilla tarz ve taktiği konusunda da kendisini geliştirmiştir. Düşmana etkili darbeler vurmanın derin yoğunlaşmasını yaşamış, bu yoğunlaşmalarını pratikleştirmek için çaba sahibi olmuştur. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra büyük bir heyecan ve istekle pratik sahaya yönelen Êrîş yoldaşımız, yüksek güven gerektiren çalışmalara dahil olmuştur. Bu çalışmalardaki emeği ile ve çabası ile içerisinden geçtiğimiz tarihi sürece cevap olmak istemiştir. Görev ayrımı yapmaksızın sadece sürece doğru cevap olmanın yoğunlaşmasında olmuştur. Düşmanın Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda şehadete ulaşan Êrîş yoldaşımızın bıraktığı direniş mirası biz yoldaşlarına her zaman öncülük yapmaya devam edecektir.”