HRE: 1 tank, 2 askeri üs imha edildi, 6 asker öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri , Efrîn’de gerçekleştirilen eylemlerde 1 tank ve 2 askeri üssün imha edildiğini, tespit edilen  6 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı Efrîn’in Şera ve Şêrawa ilçeleri ile Ezaz’da eylemler gerçekleştirildiğini duyurdu.

HRE açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“19 Nisan günü Efrîn’in Şera ve Şêrawa ilçelerinin yanı sıra Ezaz kırsalında da birliklerimiz tarafından işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik gerçekleştirilen eylemlerde en az 6 asker öldürülmüş, çok sayıda asker de yaralanmıştır.

Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Meryemîn köyü civarında bulunan işgalci Türk ordusuna ait bir üs bölgesi 19 Nisan tarihinde savaşçılarımız tarafından iki koldan hedef alınmış, bölgede yaşanan yoğun çatışmalar sonucu öldürülen askerlerin sayısı netleştirilememiştir. Çatışmalar esnasında müdahalede bulunmak isteyen bir tank da savaşçılarımız tarafından hedef alınarak içerisindeki askerler ile beraber imha edilmiştir. Olay yerine ağır silahlarla müdahalede bulunmak isteyen bir başka üs de hedef alınmıştır. Gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalar sonucu en az 4 asker öldürülmüş, 3 asker yaralanmıştır.

ÜS İMHA EDİLDİ

Savaşçılarımız aynı tarihte Meryemîn köyünde bulunan işgalci Türk ordusuna ait bir topçu birliğinin konuşlandığı noktaya eş zamanlı bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde üs imha edilmiş, 2 asker öldürülmüş, 4 asker de yaralanmıştır.

EZAZ'DA EYLEM

Aynı tarihte savaşçılarımız tarafından Ezaz’ın Vilad Qadi köyünde bulunan işgalci Türk ordusuna ait bir noktaya eylem gerçekleştirmiş, eylem sonucunda üs noktası imha edilirken öldürülen teröristlerin sayısına ilişkin net bir bilgi elde edilememiştir.

ŞÊRAWA'DA AĞIR SİLAHLARLA EYLEM

Aynı tarihte Efrîn’in Şêrawa ilçesinin Kîmarê köyünde geçiş güzergahını kesmek amacıyla duvar inşa eden teröristler savaşçılarımız tarafından ağır silahlarla hedef alınmıştır. Gerçekleştirilen eylemin sonuçlarına ilişkin detaylı bilgiler elde edilememiştir.

Gerçekleştirilen eylemler sonucunda işgalci Türk ordusuna ait 1 tank ve 2 üs noktası imha edilmiştir. Eylemlerde en az 6 terörist öldürülürken 7 terörist ise yaralanmıştır. Gerçekleştirilen 2 eylemin sonuçlarına ilişkin ise detaylı bilgiler elde edilememiştir. Bu eylemlerin görüntüleri de kamuoyu ile paylaşılacaktır.”