KDP’nin Kürtlük adına utanç verici yaranma gayreti

MİT’in Federe Kürdistan sorumlusunun öldürülmesinin ardından AKP-MHP faşist iktidarı yönetimindeki Türk devletine yaranmak için sınır tanımayan KDP, elindeki kurum ve yayın organlarını da hizmete sundu.

KDP, elindeki yayın organlarını da kullanarak, tıpkı Ergenekonculuğu tescillenen Perinçek tayfasının 1980 öncesi Aydınlık’ı ile devletin yayın organı TRT’nin Anadolu’dan Görünüm’ü karışımı formatında yayınlara başladı.

Kürt Özgürlük Hareketi, iki yıl önce Süleymaniye’nin Dukan ilçesinde iki MİT yöneticisini yakaladı. Bir süre sonra MİT’çilerin itirafları yayınlandı. MİT’çiler, Başûrê Kurdistan’da yürüttükleri faaliyetler, izledikleri çürütme politikalarını belli boyutlarıyla anlatıyordu. MİT yöneticilerinin faaliyetleri, elbette sadece yayınlananlarla sınırlı değildi.

Kürt Özgürlük Hareketi, itirafların yayınlanmayan bölümlerde yer alan ve Başûrê Kurdistan’ın bazı partilerini ilgilendiren boyutlarını, direkt muhataplarına aktardı. Kürt Özgürlük Hareketi, MİT yöneticilerinin itirafları doğrultusunda operasyonlar da yaptı. Zaten son günlerde Stêrk TV’de yayınlanan Kurmê Darê (Ağacın Kurdu) dosyasından da anlaşılıyor.

Kurmê Darê’de MİT’çiler ve ajanları, MİT’in Başûrê Kurdistan başta olmak üzere Kürdistan genelinde Kürtlerin özgülük mücadelesini engellemek, mücadele edenleri tasfiye etmek için nasıl çalıştığını itiraf ediyor. İtiraflarda, insanların nasıl düşürüldükleri, ahlaki sınır tanımadıkları tek tek anlatılıyor.

İŞBİRLİKÇİLİĞİNİ MEŞRULAŞTIRMA GAYRETİ

Kürt Özgürlük Hareketi’nin Kürdistan’ın dört parçasına zarar veren, Kürt ve Kürdistan mücadelesini içten çürütmeye çalışan MİT’in faaliyetlerini deşifre etmeye başladığı günlerde MİT’in Federe Kürdistan sorumlusu Osman Köse öldürüldü.

KDP, yurtsever Kürt gençlerinin bu eylemini, Türk devletine daha fazla yaranmak için kullanmaya başladı. Türk işbirlikçiliğini meşrulaştırmaktan biat etmeyen aşiretlerin iradesini kırmaya, hatta Kürt gençlerini yakalayıp suçlu damgası vurarak Türk efendilerine kurban etmeye kadar vardırdı. Başûr’daki tüm Bakurluları hedef gösterip evlerini bastı, gözaltına aldı, bazılarından halen haber yok.

AYDINLIK İLE ANADOLUDAN GÖRÜNÜM KARIŞIMI

KDP, elindeki yayın organlarını da kullanarak, tıpkı Ergenekonculuğu tescillenen Perinçek tayfasının 1980 öncesi Aydınlık’ı ve devletin yayın organı TRT’nin Anadoludan Görünüm’ü karışımı formatında yayınlara başladı.

Bir yandan gözaltına alı suçladığı Kürt gençlerinin itiraflarda bulunduğu iddia ederek teşhir ediyor, diğer yandan Kürt Özgürlük Hareketi militanlarını deşifre edip hedef gösteriyor. Elinde haklarında bilgi olan ne kadar gerilla varsa MİT sorumlusu Osman Köse’nin öldürülmesiyle bağlantısını kurmaya çalışıyor.

Şu çok net görülüyor; KDP elindeki kurumlar ve yayınlarla Türk devletinin şubeleri gibi çalışarak, yaranma gayretinde sınır tanımıyor. Bütün bunlar Başûr halkı nezdindeki yansımasının özeti şöyle; Kürtlük adına utanç verici!