Kürt siyasetçi Salih K.’nin duruşması görüldü

Kürt siyasetçi Salih K.’nin duruşması bugün Almanya’nın Stuttgart Eyalet Mahkemesi’nde başladı.

Eyalet Mahkemesinin yazılı basın açıklamasında Salih K.’nin mahkemesinin 16 Nisan saat 14:00 tarihi olarak duyurmuştu. Duruşma, Salı günü nedeni açıklanmayan bir sebepten dolayı bugün sabah devam etti.

Bugün mahkemeye gelen Kürt siyasetçi Salih K.’nin duruşması Saat 09:30’da başlaması gerekirken yine 20 dakika gecikmeli olarak saat 09:50’de başladı. Mahkeme başkanı ilk olarak dünkü mahkemenin neden yapılmadığını Kürt siyasetçiye sordu. Salih K. “Benim mahkeme tarihimin Salı günü başlayacağını önceden biliyordum. Ama kimse beni almaya gelmedi. Yapılan telefon görüşmesinden sonra bugüne alındı dediler bana” dedi.

62 yaşındaki Salih K. “PKK’ye yardım, örgüte organize ve bağış toplama, Heilbronn, Stuttgart arası ve Mannheim-Strasbourg arası yapılan uzun yürüyüşü organize etmek, Avrupa Parlamentosu önünde oturma eylemi ve Newroz etkinliğinde organize etmekle” suçlanıyor.

İddianamenin okunması ardından da Kürt siyasetçi Salih K. Söz aldı.

Suçlayıcı bu iddianame karşısında Avukat Anna Busl söz alarak bu mahkemenin kapanması için 65 sayfalık bir dilekçe dosyasını okuyarak mahkeme heyetine sundu. Avukat Anna Busl’un sunduğu ön savunma dilekçesinin içerisinde PKK’nin ve KCK’nin bugüne kadar neler yaptığına dair bir çok konu yer alıyordu.

8 saat süren mahkemenin 6 saati avukatın sunduğu ön savunmanın okunmasıyla geçti.

Okunan savunma sonra savcıya söz hakkı veren hakim Dr. Claus Belling, savcı bu savunma karşısında susma hakkını kullanarak düşüncesini açıklamayacağını belirtti.

Saat 09:50’den başlayan mahkeme saat 16:25’de bitti.