MLKP: Kerem Pehlivan yoldaşımız şehit düştü

MLKP, savaşçısı Kerem Pehlivan'ın (Demhat Günebakan) şehit düştüğünü duyurdu.

Yazılı açıklama yapan MLKP Kürdistan Örgütü, "Sömürgeci faşist Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye özgürlük topraklarına yönelik 9 Ekim’de başlattığı işgal saldırısında Kerem Pehlivan (Demhat Günebakan) yoldaş şehit düştü" dedi.

'DÜŞMANA ÇOK AĞIR KAYIPLAR VERDİRDİ'

Açıklamada, "Şehit Serkan Tabur savaşçılarından Demhat yoldaş, sınır hattında devrimci görevlerinin başındayken saldırının bu ilk gününde suikast sonucu şehit düştü" denildi ve şöyle devam edildi:
"Reqa cephesinde konumlanan Enternasyonal Özgürlük Taburunda 2016 ve 2017 yıllarında askeri çalışmalar yürüttü. 2017 başlarında Enternasyonal Özgürlük Taburunun kaldığı noktaya yönelik DAİŞ’in kapsamlı saldırısının püskürtülmesinde ve çetelere ağır kayıplar verdirilmesinde yoldaşlarıyla birlikte omuz omuza savaştı. Canfeda bir direniş ortaya koydu.
Demhat Günebakan yoldaş, Efrîn savaşında şehit düşen yoldaşlarının bayraklarını devralmak üzere 2018’de çok istediği Efrin’e gitti.
Sömürgeci faşist Türk devletinin özgürlük topraklarına karşı başlatmış olduğu işgal savaşında ön cephede görev üslenen ve mevzilenen Demhat yoldaş, bu ön cephede Şehit Serkan Taburundan yoldaşlarıyla ve Şehit Alişer Foc’undaki savaşçılarla omuz omuza savaştı. Özgürlük ve onur savaşının, özgürlük ve onur direnişinin ilk şehitlerinden biri olma onuruna kavuştu."

'KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR!'

MLKP açıklamasının sonunda, "Kanımızın son damlasına kadar işgalcilere karşı savaşacağımıza, özgürlük ve onur direnişini topraklarımızı özgürleştirene kadar sürdüreceğimize dair sana ve tüm şehitlerimize söz veriyoruz" mesajı verildi.