Reqa’nın güneyi QSD kontrolünde

QSD ve İç Güvenlik Güçleri’nin Hesekê’deki temizlik operasyonları sürerken, Şam hükümetinin Reqa’nın güneyindeki üslerini boşaltıp DAİŞ çetelerine bıraktığı yönündeki haberler üzerine QSD, söz konusu bölgede gerekli tedbirleri aldığını açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Şam hükümetinin Reqa’nın güneyindeki Resafa üssünü boşalttığı ve üssü DAİŞ çetelerine bıraktığı yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. 

Sina Cezaevi’ndeki operasyonların sürdüğü bir dönemde hükümetin bu üsleri boşaltmasının şüphe uyandırıcı olduğunu belirten QSD, herhangi bir güvenlik zafiyetine mahal verilmemesi açısından güçlerinin gerekli tedbirleri aldığını açıkladı.

4 ÇETE DAHA YAKALANDI, 9 ESİR ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

Öte yandan QSD ve İç Güvenlik Güçleri’nin Hesekê’deki operasyonlarında 4 çete daha yakalandı. Sina Cezaevi’nde de titizlikle operasyonu sürdüren QSD, bugün cezaevinin 8 koğuşunu daha kontrol altına almış, 250 çeteyi daha teslim almıştı. 

Operasyonun başlamasından bu yana teslim olan çete sayısı 550 oldu.

QSD, çetelerin elindeki 9 esiri de özgürleştirdi. QSD güçlerine sert karşılık veren çete grubuna ulaşan QSD, operasyonu dikkatli bir şekilde sürdürüyor.