'Sema Koçer gerillaya da mesaj verdi'

HPG ve YJA-STAR komutanları, Serhat Eyaleti’nde fedai eylem yapan Sema Koçer’in, düşmanın yanı sıra gerillaya da mesaj verdiğini belirterek, “Eylemine yaraşır bir mücadele gerçeği içiresinde olacağız” dedi.

HPG ve YJA-STAR komutanlarından Rêzan Amed ve Laleşin Cudi, Türk devletinin son saldırılarını ve YJA-STAR gerillası Sema Koçer’in fedai eylemini değerlendirdi.

HPG komutanlarından Rêzan Amed, Türk devletinin, 2016’da Ertuş Kalesi’ne saldırarak operasyonlarının genişliğini ortaya koyduğunu; adım adım Güney Kürdistan’ı işgal girişimine başladığını hatırlattı. Kürdistan’ın tüm alanlarında gerillayı etkisiz kılmak hedefiyle birkaç ay içerisinde ya da ‘bahara kadar’ gerillayı hiçbir alanda bırakmamayı, tüm hareketlerini, gidiş-geliş yollarını, üslenme alanlarını işlevsiz kılmayı hesapladıklarını söyleyen Amed, şöyle devam etti: “Hareketin tarihinde düşman ne kadar büyük faşizan saldırılar içerisinde olmuşsa gerilla da muazzam çıkışlar yapmıştır. Bu çıkışlar belki bir arkadaşın şahsında, bir hamlede ya da bir arkadaşın sözüyledir. Son dönemde Heval Zinar ve Heval Sema’nın eylemleri, bu muazzam çıkışların örneğidir ve yol açıcıdır. Yine Leyla Güven’in öncülüğünde zindanlarda gelişen açlık grevleri de aynı değerde yol açıcı eylemler olmuştur.

MEVSİMLER GEÇİYOR, BİZ BURADAYIZ

Şimdi 2020’deyiz. Düşman hala gerillayı bitirme hayalini sürdürüyor. Bu esas üzerine mali ve askeri yardım topladılar. Şimdi gördüğünüz gibi kış geldi bitti, bahar geldi, yaz gelecek, sonbahar gelecek ve bir daha yeniden kış gelecek, mevsimler geçecek ama biz buradayız. Gerillayı bitirmek Türkiye’nin haddi değildir. Heval Sema, düşmana, ‘Her birimiz bir atom bombası olur senin kalbinde patlarız’ mesajını verdi.” 

DÜŞMANI KÜRDİSTAN’DAN SÖKÜN

Komutan Rêzan, Sema’nın gerillaya da şu mesajı verdiğini ifade etti: “Hiç kimsenin beklememesi lazım. Her PKK’li kendi açısından bir parti, bir ordudur. İmkânlarınızı doğru kullanın. Düşmana hayatı dar edin ve Kürdistan’dan söküp atın.”

NASIL SAVAŞACAĞIMIZI GÖSTERDİ

YJA-STAR komutanlarından Laleşin Cudi ise Türk devletinin Kürdistan’ın dört parçasında Kürt düşmanlığı politikasının gereği saldırılarını, “terörle mücadele” adı altında sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Bizim de esas görevimiz Kürdistan’ı işgal edenlere karşı mücadele ve direnişi büyüterek savaşmaktır” dedi. Yılın başlangıcında Sema Koçer’in Serhat Eyaleti’nde fedai eylem gerçekleştirdiğini hatırlatan Cudi, “Büyük komutanlarımızdan Çiçek Botan’ın yanında kalmıştı. Hareketimiz içerisinde Zilan’la başlayıp bugüne kadar gelen intikam ruhu, her zaman canlılığını korumuştur. Sema arkadaş bu geleceği sürdürdü. Şüphesiz PKK, fedailerin ve intikamcıların hareketidir. Hareketin her kadrosu, bu moral ve motivasyonla işgalciye karşı savaşıyor. Sema yoldaş eylemiyle biz YJA-STAR güçlerine 2020’de nasıl savaşacağımızı gösterdi. Eylemine yaraşır bir mücadele gerçeği içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.