Türk devletinin kimyasal silah kullandığı anlar bir kez daha görüntülendi

İşgalci Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlarda kimyasal gazlar ve yasaklı silahlar kullandığını kanıtlayan yeni görüntülere ulaşıldı.

Türk devleti özellikle nisan ayında Zap, Avaşîn ve Metîna’yı işgal etmek için başlattığı işgal saldırıları sırasında sürekli savaş suçları işlemeye devam ediyor.

HPG Basın ve İrtibat Merkezi tarafından bir süre önce yapılan açıklamada 14 Nisan-14 Eylül tarihleri arasındaki beş aylık sürede yasaklı saldırılara ilişkin şu bilanço verilmişti:

“Güçlerimizin savaş tünelleri ve mevzileri 2004 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar (fosfor bombası, termobarik bomba ve taktik nükleer bomba) ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.”

Şimdiye kadar HPG BİM’in verdiği bu bilgileri doğrulayan çok sayıda bilgi, tanıklık ve belgeye ulaşıldı.

Savaş suçuna dair yeni kanıt Metîna’nın Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Pîrdoxan alanında ortaya çıktı.

ANF’nin elde ettiği görüntüler Türk ordusunun gerillaya karşı özel olarak hazırladığı yasaklı bombalar ile kimyasal silahlar kullandığını açıkça gözler önüne seriyor.

Gerilla kaynaklarından alınan bilgilere göre yasaklı bombalar bilinen türden hazır bir bomba değil, karışım halinde komplike ve taktik nükleer etki yaratacak şekilde bidonlarda hazırlanmış.

Görüntülerde kimyasal silah içerikli patlayıcıların, bidonlar veya variller içerisinde savaş tünellerinin girişine, halatlarla sarkıtıldığı görülüyor.

Çatışarak ilerleyemeyen Türk askerleri, özellikle 11 ve 12 Ağustos’ta savaş mevzileri ve tünellerinin önüne bu bombaları koyarken görüntülendi.

16 ve 17 Ağustos’ta ise ellerinde uzun bir hortumla yürüyen Türk askerleri dikkat çekiyor. Savaş mevzilerinin önüne kadar uzatılan bu hortumlardan, kimyasal gazlar gönderildiği öğrenildi. Görüntülerde de bu hortumlar açık bir şekilde görülüyor.

24 Ağustos’ta ve sonraki günlerde Türk ordusunun önce yüksek şiddetteki bu yasaklı bombaları patlattığı, sonra da hortumlardan kimyasal gaz göndererek gerillaları katletmeye çalıştığı bildirildi.

Türk ordusunun savaş suçu işlemeyi göze alarak yaptığı bu saldırılar da gerilla karşısında sonuç almayınca, aynı bölgede 27 Ağustos’ta KDP güçleri tarafından Türk ordusu için yol ve mevzi yapımına başlanmıştı.