Xakurkê ve Gever’de eylemler: 5 işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Xakurkê ve Gever’de Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 5 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. HPG, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlediğini bildirdi. HPG, gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“17 Ağustos günü saat 19.40’ta güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde işgalci TC ordusunun konumlandığı Şekif Tepesi’ndeki birliklerine yönelik 2 koldan eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilen 5 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından gece saatlerinde işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

18 Ağustos günü saat 14.00’da güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 18.40’ta Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Esendere beldesindeki Şuvê karakolunun güvenlik tepesi güçlerimizin hedefi olmuştur. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

SON MERMİSİNE KADAR ÇATIŞTI

Gever’de 11 Ağustos’ta Türk devletinin bir operasyon yaptığını belirten HPG, “11 Ağustos günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Kırê Kor alanında bir operasyon başlatmıştır. İnsanız hava araçlarının desteği ile alanı taarruz helikopterleri ile bombalayan işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaklaşık 1 saat süren bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca bir şekilde savaşan Deniz arkadaş son mermisine kadar savaşmış ve düşman güçlerine esir düşmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Hejar (İsmail Taş) arkadaşımız ise yaralı bir şekilde düşman birliklerine esir düşmüştür.

Şehadete ulaşan Deniz arkadaşımızın ayrıntılı sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Deniz Agırbaz
Adı Soyadı: Muhammed Emin Demir
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Nuran – Murat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2019 / Gever

Deniz yoldaşımız 1996 yılında Amed’in Bismil ilçesinde yurtseverlik değerlerinin en içten yaşandığı bir ortam dünyaya gelir. Bulunduğu çevrenin derin yurtseverlik duyguları ile büyüyen Deniz arkadaşımız, işgalci TC ordusunun Kürt halkına karşı olan saldırılarına her gün tanıklık etmiştir. Kürt halkı üzerinde yürütülmeye çalışan soykırım siyasetini asla kabullenmeyen Deniz arkadaş, 2014 yılında gerilla saflarına katılarak düşmana en etkili cevabı vermiştir. Katıldığı günden itibaren içten bir katılımın sahibi olan Deniz arkadaşımız, çevresindeki arkadaşlarına karşı örnek bir yoldaş olmuştur. Fedakarlığı ve emekçiliği ile tanınmış, üzerine düşen tüm görevleri üstün bir başarı ile yerine getirmiştir. Kürt halkının özgürlüğü için tüm gücüyle çaba sarf eden Deniz yoldaş, PKK militanlığının temsilcisi olmuştur.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara da yer verildi:

KAĞIZMAN’DA SABOTAJ EYLEMİ

“4 Temmuz günü işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanında kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz 6 Ağustos günü sabah saatlerinde Madura alanında konumlanan operasyon birliklerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

14 Ağustos günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Madura alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 1 arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

UÇAKLAR KANDİL’İ BOMBALADI

19 Ağustos günü (bugün) saat 09.30 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Bolê köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.”