YPS-YPS JIN şehit düşen Zozan Azak’ın kimlik bilgisini açıkladı

Özyönetim direnişinde 2015 yılında şehit düşen Zozan Azak’ın kimlik bilgisini açıklayan YPS -YPS JIN Koordinasyonu, ailesi ve Kurdistan halkına başsağlığı diledi.

YPS -YPS JIN Koordinasyonu açıklamasında şunlar belirtildi:

“TC devleti çökertme eylemi ile Kürt halkına karşı soykırım faaliyetlerini planlamış, özgür dağlarda gerillaya hunharca saldırıp, halkı savunmasız bırakarak Kürt katliamını gerçekleştirmek için sahip olduğu askeri güç ile bütün kurum ve kuruluşlarını harekete geçirmiştir. Buna karşın Kürt halkı, TC devleti ve mevcut hükümet AKP rejimine karşı örgütlenmiş Sur, Nusaybin, Şırnak, Cizîr vb. Kurdistan topraklarında kendi öz yönetimini ilan ederek, öz savunma güçlerini örgütlemiş ve faşizme karşı mücadele etmiştir. Sokak sokak, mahalle mahalle başlayan direniş AKP faşizan rejimine bir tokat gibi çarpmış, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere mevcut hükümetin maskesini düşürmüş, yeni çağın firavunu oldukları gerçeğini dünya aleme göstermişlerdir.

Kürt halkı, cellatlarının kanlı potinleri ile Kurdistan topraklarını kirletmeme sözü vermiş ve bu uğurda 7‘den 70‘e her Kürdün katıldığı öz yönetim direnişçilerinden biri de Zozan arkadaş olmuştur. Zozan arkadaşın ailesi sömürgeci devletin Kürt ailelerine gösterdikleri muamele yüzünden Mersin’e göç etmiş, Zozan arkadaş da Mersin’de doğup büyümüştür. Devletin kendilerini topraklarından sürgün eden aile düşmana inat Zozan arkadaşı Kürt dengbêjleri ile büyütmüş, dilini, kültürünü Zozan arkadaşta yaşatmışlardır. Yurtsever bilinç ile yetiştirilen Zozan arkadaşımız genç yaşında ‘Kurdistan sömürgedir’ gerçekliği ile yüzleşmiş, halkına reva görülen inkar ve imha politikalarına dur demek için öz yönetim direnişine katılma kararı vermiştir. 2015 yılında Amed’de hücre örgütlemesi çalışmalarında yer alan Zozan arkadaş, heyecanı ve morali ile yoldaşlarına güç vermiş, heval deyişindeki inançla özgürlük ısrarcısı bir ruhla mücadeleye aktif bir şekilde katılmıştır. Özgürlük aşkını gülüşünde yansıtan Zozan arkadaş Sur direnişinde, katılımından etkilenen yoldaşları ile omuz omuza verip faşizan TC  askerlerine büyük darbeler yaşatmıştır.

APOCU RUH İLE BÜYÜK BİR MÜCADELE AZMİ GÖSTERDİ

Bir hafta kalıp düzenlenen yere geçeceği planlaması ile Farqîn alanına geçen Zozan arkadaş, tecrübeli bir savaşçı olarak Farqîn direnişinde de öncülük etmiş, yoldaşlarının yoldaşı olma misyonunu kendisine yükleyerek aktif bir şekilde mücadeleye katılmıştır. Düşman yöneliminin kaldığı mevziye yoğunlaşmadan bir saat önce arkadaşları tarafından alandan çıkarılmaya çalışılan Zozan arkadaş tüm ısrarlara rağmen gitmeyi kabul etmemiş, gelişen zulüm karşısında yurtseverlik ve yoldaşlık duygularıyla bu fedai mücadeleyi bırakmayı değil, faşist sömürgeci devletin saldırılarının yoğunlaşmasına karşın APOCU ruh ile büyük mücadele azmini göstermiştir. Sömürgeci devletin her türlü saldırılarına karşı büyük yürekliliği ile savaşmış, yaralı yoldaşını kurtarmaya giderken şehadete ulaşmıştır.

En büyük isteği özgür dağlarla buluşmak olan Zozan yoldaş, öz yönetim direnişinde halkının varlık ve yokluk mücadelesinde kahramanca savaşmış, faşizan rejim cellatları Önder Apo’nun fedai militanları karşısında başını mevzilerinden çıkaracak cesaretini gösterememiştir. Öz yönetim direniş kahramanlarının son muhteşem olacak inancı ile soykırımcı düşmana karşı gösterdikleri mücadele karşısında sözümüzü yeniliyor, örgütlü birey, örgütlü halk temelinde savunmamızı güçlendirerek sömürgeci düşmanı Kurdistan’dan atma sözünü veriyoruz.

Öz yönetim direnişlerinde fedai ruhla mücadeleye katılan Zozan arkadaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere, Kürt soykırımına karşı direnen tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Adı Soyadı : Zozan Azak

Doğum Yeri : Mersin

Anne Adı: Münevver

Baba Adı: Fehim

Şehadet Tarihi ve Yeri : 2 Ekim 2015- Farqîn