Yüzden fazla bina yıkıldı, insanlar enkaz altında kaldı

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda yüzden fazla bina yıkıldı, çok sayıda kişi de enkaz altında kaldı.

Kandilli Rasathanesi, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Amed, Mardin, Batman, Şırnak, Bingöl, Dersim, Adıyaman ve Malatya'da da hissedildi. Sarsıntının yaşanması ile beraber halk sokaklara çıktı.
Depremin merkez üssü Sivrice başta olmak üzere Elazığ kent merkezinde ve Gezin'de yüzden fazla binanın yıkıldığı belirtildi. Yıkılan binaların enkazında çok sayıda insanın kaldığı gelen bilgiler arasında. Deprem ardından kent ve ilçelerine sevk edilen çok sayıda itfaiye, ambulans ve AFAD ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalar başlattı.

Depremin hissedildiği Amed’in Çüngüş ilçesinde de çok sayıda ev hasar gördü. Ayrıca Karakaya Barajı çevresinde bulunan bölgede, depremin etkisiyle kopan kayalar düştü.

Elazığ kent merkezinde bulunan İstasyon Caddesi'nde depremde hasar gören binalardan birinde gerçekleşen doğalgaz patlaması sonucu yangın çıktı.

DEPREMİN ŞİDDETİ HAKKINDA ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi depreme ilişkin ilk yaptığı açıklamada şiddetini 6.8 olarak açıkladı. Daha sonra ise 6.5’e düşürdü. Depremin şiddetine ilişkin dünya medyası ise 6.9 olarak haber yaptı.