1 Mayıs’taki ‘devrimci yürüyüş’ Efrîn için yapılacak!

Almanya’nın başkenti Berlin’de 1 Mayıs kutlamaları sırasında gelenekselleşen “devrimci yürüyüş” bu yıl Türk devletinin işgal ve saldırısı karşısında direnen Efrîn için yapılacağı açıklandı.

Efrîn direnişi ve Türk devleti ile DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı mücadele eden YPG ve YPJ savaşçıları bu yıl Almanya’da gerçekleşecek 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaların merkezinde olacak. Berlin’de 1 Mayıs kutlamaları sırasında birçok sol grupların katılımıyla düzenlenen “devrimci yürüyüş” bu yıl Efrîn ve YPG/YPJ’ye adandığı açıklandı.

Berlin Kreuzberg’de yapılacak yürüyüş için “Fahnenmeer-Block” (Deniz Bayrakları Bloğu) “Bu yıl gösterimizde ister yasaklı olsun ister serbest olsun bayrakları taşıyacağız. Çünkü bize göre Kürt özgürlük hareketinin bütün sembolleri meşrudur” açıklamasını yaptı.

Bloğun sözcüsü Tobias Feldner ise Kürt bayraklarına yönelik uygulanan yasaklara ilişkin yürütülen tartışmaları komik bularak “Aslında herkesin bizi DAİŞ’ten koruyan YPG ve PKK’nin bayrağını taşıması gerekiyor” diye konuştu.

‘1 MAYIS EFRÎN İLE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ’

Almanya’da günlük yayınlanan “Neues Deutschland” gazetesine konuşan Feldner, 1 Mayıs’ta Efrîn ile dayanışmalarını bir kez daha göstereceklerini duyurdu. Kürt özgürlük hareketinin kendi değerlerini taşıdığını belirten Feldner “Onların mücadelesi bizim mücadelemizimdir, onlar da bizim gibi cinsler arasındaki eşitliği, adil ve ekolojik bir toplumu savunuyor” diye konuştu.

1 Mayıs’ın “devrimci yürüyüşü” Kreuzberg’teki “Oranienplatz” meydanından saat 18.00’de başlayacak. Yürüyüşün çağrıcılarından Tobias Feldner “Çağrımızı internet üzerinden yaptık, bu bizim için yeterlidir, polise ayrıca gidip başvuruda bulanmayacağız. Yasaların bize tanıdığı gösteri hakkını kullanacağız” dedi.