10. Paris Belediye Başkanı’ndan açlık grevi ziyareti

Paris’in 10’uncu semti Belediye Başkanı Alexandra Cordebar, Türkiyeli Göçmen İşçiler Derneği’nde (ACTİT) yürütülen açlık grevini ziyaret etti.

10. Paris Belediye Başkanı Alexandra Cordebar, 50 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) üyesi Özkan Özdemir’i ziyaret etti. Özdemir ile birlikte Fransa Demokratik Kürt Konseyi Temsilcisi Yekbun Eksen, Avrupa Young Struggle Temsilcisi Bilen Ceyran ve diğer 2 açlık grevcisi, Cordabar’ı karşıladı.

Cordebar ziyaret sırasında açlık grevleri ve ölüm orucunun seyri hakkında bilgi alırken, kendilerinin de konu hakkında ne yapabileceklerini sordu.

Ziyarette Özdemir, İngilizce Cordebar’a Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’da sürmekte olan süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri ve ölüm orucu hakkında tek tek bilgi verdi.

Türkiye’deki siyasal durum üzerine de değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Cordebar, Türkiye’deki rejimi yakından takip ettiklerini belirtti. Açlık grevlerinin öncülüğünün bir kadın tarafından başlatılmasının kendisi açısından ayrıca önemine vurgu yapan Cordebar, Leyla Güven ile dayanışma mesajları verdi.

Cordebar, Avrupa’da anaakım medyanın sessizliğine yönelik kendisine yöneltilen bir soruya ise, basına ilişkin kendi cephelerinden yapılabilecek çok fazla bir şeyin olmadığını, ancak kendisine yakın olan Paris Büyükşehir Belediye Başkanı, konseyleri ve diğer farklı parti grup başkanlarıyla konuya ilişkin görüşeceğini belirtti.

Türkiye ve Kürdistan’daki anaların tülbent eylemleri ve buna yönelik devlet şiddetine ilişkin bilgilendirme ve yöneltilen bir soru üzerine Cordebar, “Tabi ki haklarını savunacaklar. İsyancı bir tavır ve durum sergileyen bu kadınlara teşekkürlerimi belirtmeliyim” dedi.

Bundan sonrası için açlık grevleriyle daha yakından ilgileneceğini belirten Cordebar, açlık grevlerindeki direnişçilerin sağlıkları hakkında bilgi alırken, yeterli tıbbi koşul ve doktor muayenelerinin olup-olmadığı hakkında da bilgi aldı.