14 Temmuz Şehitleri Berlin’de anıldı

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri Berlin’de düzenlenen bir etkinlikle anılırken, direniş çizgisinin takipçisi olunacağı kaydedildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürt halkının "onur günü" olarak nitelediği 14 Temmuz 1982’de başlatılan büyük ölüm orucunda şehit düşen Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz için anma etkinliği düzenlendi.

Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin’in (Özgür Kurdistanlılar Meclisi) organize ettiği etkinlik, Kürt Kültür Merkezi’nde yapıldı. 14 Temmuz Şehitleri şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri için yapılan saygı duruşundan sonra Şehit Aileleri Komisyonu adına Şemse Dayê, Siyasetçi Selahattin Mete birer konuşma yaptı.

Şemse Dayê, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin Kürt halkının uyanışı niteliği taşıdığını belirtirken, “Direniş ile birlikte özgürlük arayışı tekrar başladı” dedi.
Selahattin Mete ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 14 Temmuz Direnişi’ne biçtiği önemi anlatarak, direniş çizgisinin takipçileri olacaklarını vurguladı.

Etkinlik, 14 Temmuz direniş şehitlerinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından " Şehîd namirin" sloganları ile son buldu.