19 ve 20 Ocak’taki eylemlere katılım çağrısı

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad’ın çağrısı ile 19 ve 20 Ocak’ta Avrupa genelinde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine destek vermek ve tecridin sonlandırılması için alanlara çıkılacağı belirtti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Kapitalizmin yaşadığı kaos tüm dünyayı etkisi atlına almış ve devletlerin maskeleri siyasal sahnede düşmüştür. Ortadoğu’da Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncülüğünde yaratılan devrimci mücadelenin kadim Mezopotamya’ya ektiği tohumlar Arap ülkelerinde de toprağı delmiş, Güneş’i görmüş ve tüm dünya halklarına umut olmuştur. Girdikleri bu çıkmaz sokakta son adımlarını atmakta olan emperyalist ulus devletler, daralmış nefes borularından son soluklarını alıyorlar. Bu sistemi kendi şahsında somutlaştırmış olan ve artık bitiş noktasına gelen soykırımcı ve faşist MHP-AKP ittifakı, can havliyle her yere saldırıyor, Kürt halkının tüm değerlerini ve bir bütünen varlığını yok etmeyi planlıyor. Kürt halkını yeniden dirilten ve tüm insanlığa umut ışığı olan Önderliğimizin özgür yaşam felsefesinin yarattığı kazanımlara saldırılarını giderek daha da vahşice sürdürüyor.

Devletlerarası komplonun devamı olan İmralı işkence sistemi bu saldırıların tam da merkezindedir. Önderlik şahsında tüm Kürdistan halklarına uygulanan tecrit bizim Önderliğimizle aramızdaki bütün bağları koparmayı amaçlamaktadır. Tecrit de tecridi kabullenmek de insanlık suçudur; biz gençlere kalan onurlu tek seçenek başkaldırmaktır! 20 yıldır dayatılan Önderliksiz ucube bir yaşamın normalleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz! ‘Genç başladık genç başaracağız’ şiarıyla, başta biz genç kadınlar ve Kürdistan gençliği olmak üzere, başarana kadar Rêber Apo’nun fiziksel özgürlüğü için savaşacağız.

Bu mücadelede Leyla Güven yoldaşın kahramanca öncülüğünde başlatılan ve bugün 70. gününe giren açlık grevi artık çok kritik bir aşamaya ulaşmıştır. Kendisine Kürdüm veya devrimciyim diyen tüm genç kadınlar ve gençler şunu çok iyi anlamalıdırlar: Bu müthiş direniş her an geri dönüşü asla olmayacak sonuçlar doğurabilir. Gözümüzün önünde böylesi bir olayın yaşanmasına izin vermek bütün insanlık değerlerimize ihanet etmektir. Yine tüm sömürge zindanlarında, Hewlêr'de, Galler’de, Kanada’da ve Avrupa’nın merkezi Strasbourg'da süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri devam etmektedir. Artık Kürdistanlı ve enternasyonalist devrimci gençler olarak tarihi öncülük rolümüzün bilinciyle hareket etmeliyiz. Açlık grevindeki yoldaşlarımızla birlikte Rêber Apo’nun etrafında ateşten bir çember olmalı, tecridi paramparça edip sömürgecileri perişan etmeliyiz.

Bu temelde, 19 ve 20 Ocak’ta, ‘Tecride karşı başkaldırıyoruz’ şiarıyla her dört parça Kürdistan ve yurtdışında yaşayan tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri bu tarihi günlerde alanlara çıkmaya çağırıyoruz! Kürdistan’da, Avrupa’da ve zindanlarda büyüyen özgürlük ateşini daha da gürleştirmeye, Çiyagerlerin, Andoklarin, Axinlerin direniş ve yaşam miraslarını zafere götürmeye, tecride karşı başkaldırmaya çağırıyoruz.”