2018 bitiyor, PKK büyüyor

YJA STAR ve HPG komutanları, AKP-MHP iktidarı yönetimindeki Türk devletinin, 2018’in başında PKK’yi bitereceklerini iddia ettiklerini hatırlatarak, “2018 bitiyor, PKK yeni yılı büyüyerek karşılıyor” dedi.

Kış mevsimine adım attığımız şu günlerde Kürdistan dağlarında Türk işgalci güçlerine karşı amansız direnişine devam eden YJA STAR ve HPG komutanları, Türkiye halklarını, Türk işgalci ordusunun yalanlarına kulak tıkamaya çağırıyor.

DAHA DERİN BİR SEYİR İZLEDİ

Star Özgür Kadın Birlikleri (YJA STAR) komutanlarından Tekoşin Toprak, bahardan beri Türk ordusunun gerilla üzerinde daha derin bir siyaset izlediğini belirterek, tarihsel devamlılığına rağmen farklılıklarına da işaret etti. Özellikle gerilla ile Öcalan’ı ve gerilla ile halkı birbirinden koparmaya yönelik özel savaş politikası uygulandığını kaydeden Toprak, “Özel savaşın anti propaganda ve tekniğini had safhaya çıkardı; derin ve ince halini sürdürdü. Düşmanın en büyük iddiası, ‘PKK’nin ismi bile telaffuz edilmeyecek’ şeklindeydi ve bunun için seferber oldu. Devam eden bir süreçten bahsediyoruz” dedi.

SONUÇ ELDE EDEMİYOR

Tüm olanaklarıyla yoğun operasyonlar eşliğindeki bu yönelim devam ederken istediği sonucu alamadığını ifade eden Toprak, ‘yok ettim, yok ediyorum’ propagandasının boş olduğunun yeni eylemlerle tekzip edildiğini söyledi.

GERİLLA KÜLTÜRÜ VE MİRASI

Türk devletinin sonuç elde edememesinin gerilla kültürü ve tarihsel mirasıyla ilgisi olduğunu belirten Toprak, şöyle konuştu: “Gerilla kültürü için düşmanının tekniği boşa çıkarma yöntemleri çok basittir, bu kültür üzerinden kendini derinleştirmek esastır. Gerilla her koşul, zaman ve mevsimde kendisini örgütler, hareket eder, lojistiğini güçlendirir ve eylem yapar. Dönem gerillacılığı, bu esaslar üzerinden düşmanın 2018 planlamalarını boşa çıkardı. Apocu gerilla her durumda özgürlük mücadelesini yürütecektir.”

KIŞ MEVSİMİNE RAĞMEN

YJA STAR ve HPG gerillalarının an itibarıyla da eylem pozisyonunda olduğu söyleyen Toprak, “Kış mevsimi koşullarına girdik, kar düşmüş olmasına ve tüm düşman tekniklerine rağmen gerilla eylem halindedir. Biz gerillayız; her mevsimin ciddi avantajları da söz konusudur. 41. mücadele yılına girdik. Artık kendisini örgütleyen, harekete geçiren bir birikimdir. Son olarak Gever, Şemzinan, Haftanin’de gerçekleştirilen ve devam eden eylemler görülüyor. Şimdi içerisinde bulunduğumuz süreç düşman tekniğini boşa çıkarmakla yetinmek değil, aynı zamanda güçlü eylemlerle de olmazı olur kılmaktır” şeklinde konuştu.

EN ETKİLİ TEKNİK İNSANDIR

Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline karşı çok ciddi bir duruş sergilediklerini hatırlatan Toprak, şöyle devam etti: “Önder Apo, her zaman düşmanın elindeki tekniğin elimizde olmadığını fakat gerilla olduğumuzu hatırlattı ve bu temelde bizi örgütlerken ‘Tekniği icat eden insandır ve en büyük teknik insandır’ derdi. Bu düstur, 2018’de Medya Savunma Alanları’nın işgal girişimi sırasında bize rehber oldu. İşgalci Türk devleti, sonuç alamadı, alamayacak da. Gerilla kendini konumlandırmış ve bu coğrafya ile bütünleşmiştir. İşgal karşısında duvar örmüştür. Düşman geldiği yerde saplanmıştır. Başını bile çıkaramadı. Biz her yer ve koşulda Apocu militanlarız.”

DÜŞMAN TEKNİĞE MAHKUM

Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) genç komutanlarından Erdal Serdeşt, Türk devletinin 41 yıldır kendisini, kamuoyunu kandırdığını hatırlatarak, “41 yıldır söylemleri değişmiyor. ‘Bugün olmazsa yarın, yarın olmadı öbür gün; bu bahar, bu kış, bu yıl PKK’yi bitireceğiz’ demekten bıkmadı. Karşısında ise sürekli kendisini örgütleyen ve büyüten bir Hareket var” dedi. Sadece bu yıl geliştirilen eylemlere bakıldığında bile her şeyin ayan beyan ortada olduğunu kaydeden Serdeşt, şöyle konuştu: “Medya Savunma Alanları’ndan sınıra doğru gerillanın eylemleri karşısında teknik dışında kullanabilecek hiçbir şeyi elinde olmayan bir düşman gerçekliği karşımızdır ve düşman savaştaki tüm inancını kullandığı tekniğe endekslemiştir.”

MEDYA YALANLARINA İNANMAYIN

Türk medyasının savaş suçlarını ve asker kayıplarını gizlemek için kullanıldığına işaret eden Serdeşt, ‘Kaza, donma, eğitim kazası, yıldırım’ gibi haberlere atıf yaptı. Türkiye halklarının, Türk medyasının yalanlarına karşı duyarlı olması gerektiğini söyleyen Serdeşt, “Türkiye halkları işgalci ordunun gizlediği savaşın gerçek yüzünü görebilmeli, gerçeklere kulak vermelidir. Türkiye halkları aynı zamanda Kürdistan halkı üzerinde Türk işgalci ordusunun uyguladığı vahşeti de görebilmelidir” dedi.

SAVAŞ HALKI YOKSULLAŞTIRIYOR

Türk ekonomisinin çöküşe doğru gittiğini ve savaşta kullanılan yoğun tekniğin maliyetinin Türkiye halklarının cebinden çıktığını ifade eden Serdeşt, “Savaş, halkı ciddi biçimde yoksullaştırıyor. Türkiye halkları iktidarın gün geçtikçe zenginleştiğini kendisinin ise gün geçtikçe fakirleştiğini görebilmelidir” şeklinde konuştu.

YALANLARIN FARKINDA OLUN

Yılın ilk aylarında ‘Bu bahar bitiriyoruz’ dedikleri PKK karşısında yenilmiş bir ordu ve devlet olduğunu kaydeden Serdeşt, şunun altını çizdi: “Kış aylarına ve yılın bitimine doğru gittiğimiz şu günlerde halkına vermiş olduğu sözü neden yerine getiremediğini biz direnişimizden biliyoruz fakat Türkiye halklarının da farkında olmasını istiyoruz” dedi.

KIŞ GELDİ, GERİLLA DURMUYOR

Kış mevsimine girdiklerini, gerillanın üslenmesini bitirdiğini, eylemlerine de devam ettiğini, Türk işgalci devletinin yalanlarının da elinde kaldığını söyleyen Serdeşt, ‘donarak, kaza, eğitim kaybı’ gibi farklı ölüm biçimleri altında asker ölümlerinin gizlendiği belirtti. Serdeşt, “Düşmanın yalanlarına bakmadan başarılı bir şekilde eylemlerimize devam edeceğiz. Bizim kaybedecek hiçbir şeyimiz yok, kazanacak özgürlüğümüz var. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefliyoruz ve hedefimizi elde edeceğiz. Kürdistan özgürlük gerillası, halkının üzerinde uygulanan tüm vahşete de dur diyecektir” dedi.