22 Eylül yürüyüşlerine katılım çağrısı

“Erdoğan not welcome” Platformu, 22 Eylül yürüyüşlerine katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan “Erdoğan not welcome” platformu, Kürdistan, Türkiye ve dünya halklarına düman, DAİŞ zihniyetli demokrasi karşıtı diktatör Erdoğan’ın 24 Haziran seçimlerinde halkların iradesini gayri meşru biçimde gasp ederek, diktatörlüğünü sürdürdüğünü kaydetti.

Diktatör Erdoğan ve onun faşist ittifakının aydın, akademisyen, gazeteci, sendikacı, STÖ Kürdistanlı ve Türkiyeli muhalifleri baskı, katliam ve tutuklamalarla susturmak için her tür yöntemi kullanarak, ülkeyi tek tipleştirmek istediğini kaydeden “Erdoğan not welcome” Platformu açıklamasında şunlara yer verdi:

“Tekleştirme politikasıyla farklı kimlik ve inançları yok etmek için tüm kirli yöntemleri kullanmakla yetinmeyerek savaş ve katliam politikalarını Türkiye sınırları dışına taşıyarak sürdürmektedir.

Efrîn işgali, Rojava saldırılarının ardından şimdide Güney Kürdistan’a saldırarak işgale yönelmiştir. DAİŞ vb. piyon çeteleri finanse edip büyüterek savaşı Ortadoğu’ya yaymaya çalışan Türk devletinin bu emelleri Demokratik Suriye Güçleri karşısında yenilgiye uğramıştır. Yenilgiden ders çıkarmayan diktatör Erdoğan ve onun faşist ittifakı, artık bu kirli savaşı açıkça ve doğrudan kendisi yürütmektedir.

Bu kirli savaş ve politikaları dünya kamuoyu tarafından ayyuka çıkarılmış, demokrat, ilerici ve eşitlik yanlıları tarafından eylem ve etkinliklerle dile getirilerek protesto edilmiştir.

Bu protestolara ve tepkilere kulak tıkayan Almanya başta olmak üzere birçok hükümet ve uluslararası kurum sessizlikleri ile bu kirli savaşı ve politikalarını desteklemektedirler.

Avrupa ülkeleri TC ile yaptıkları kirli anlaşmalar, silah satışları ve ekonomik çıkarları için insanlık değerlerini ayaklar altına almaktadırlar. Bu kirli savaşa tank vb. savaş aygıtlarını satarak katkı sunan Almanya, bununla yetinmeyerek diktatör Erdoğan’ı 28-29 Eylül’de Almanya’ya davet etmiştir. Alman devleti savaş suçlusu, işgalci Erdoğan’ı Almanya’ya davetiyle insanlık değerlerini ve vicdanını yaralamıştır. Oysa Almanya diktatör Erdoğan’ı askeri törenle karşılamak yerine insanlık suçlusu diktatör Erdoğan uluslararası mahkemelerde yargılanması için rol üstlenmelidir.

Alman, Kürdistanlı ve Türkiyeli onlarca kurum olarak ‘Erdoğan not welcome’ sloganıyla oluşturduğumuz platform 22 Eylül’de demokrasi düşmanı diktatör Erdoğan’ı eyaletler düzeyinde yapılacak yürüyüşlerde protesto ederek tepkimizi haykıracağız.

‘Erdoğan not welcome’ olarak Almanya’daki Kürt, Türk, Asuri-Süryani, Laz, Çerkez, Ermeni, kadın, gençlik, Alevi, Müslüman, Hristiyan, Êzidî, kurumlara çağrımız 22 Eylül’de aşağıdaki şehir ve adreslerde yapılacak ‘Diktatör Erdoğan hoş gelmedin’ yürüyüşlerine tüm demokrat, devrimci, barış, kadın hareketi, çevre savunucularını ve tüm Erdoğan karşıtları katılmaya çağırıyoruz.

Alman siyasi partilerine, sendikalara, STÖ, barış hareketlerine, tüm devrimci ve demokratlara çağrımız 22 Eylül’de aşağıdaki şehirlerde yapılacak yürüyüşlere katılarak diktatör Erdoğan’a karşı demokrasi ve eşitlik bloğu olarak ortak eylemlerde sesimizi yükseltelim.”

Eylemlerin yer ve saatleri şöyle:

BERLİN

Yer: Hermannplatz

Saat: 17.30

 

HAMBURG

Yer: Merckado-Altona,

Saat: 15.00

 

BREMEN

Yer: Haubtbahnhof-Bremen

Saat: 15.00

 

HANNOVER

Yer: Opernplatz-Hannover

Saat: 14.00

 

DUSSELDORF

Yer: Platz Vor dem Haupbahnof Düsseldorf

Saat: 13.00

 

ESSEN

Yer:Hauptbahnof Essen

Saat: 16.00

 

FRANKFURT

Yer: Hauptbahnof Frakfurt

Saat: 15.00

 

STUTTGART

Yer: Lautenschlagerstr

Saat: 15.00