Diriliş Bayramı kutlandı

Fransa’nın Marsilya,Bordeaux ve Yunanistan’ın Lavrio kentlerinde PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşgeri aktivistleri, PKK’nin kuruluş yıldönümünü kutladı.

Meşaleli yürüyüş düzenleyen Kürtler ve dostları, PKK’nin öncü kadroları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu “PKK’nin 42’inci yılı kutlu olsun” yazılı pankart taşıdı.

PKK, YPG, YPJ flamları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan halk, sık sık, “Öcalan’a özgürlük”, “PKK halktır, halk burada” sloganları attı.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarının da protesto edildiği yürüyüşte Juliette Sokağı’na da dev PKK bayrağı asıldı.

Yürüyüşten sonra ise Vieux Port Meydanı’nda bir miting yapıldı. Saygı duruşu ardından havai fişeklerle PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri, diriliş bayramını meşaleli bir yürüyüş ile kutlandı. "Hepimiz PKK'yiz”, “Bijî Serok Apo” ve “Be Serok jîyan na be" sloganlarının atıldığı yürüyüşte “Nehêle” hamlesi kapsamında “Başkaldır, Rojava’yı savun” yazılı pankart da taşındı.

“Çerxa Şoreşê” marşıyla devam eden yürüyüş, devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve "Şehit namirin" sloganıyla sona erdi.

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de PKK’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle meşaleli bir yürüyüş düzenlendi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger’in organize ettiği yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra PKK, KCK, YPG, YPJ bayrakları taşıyan halk, Lavrio kampından yürüyüşe başladı.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana PKK”, “Be Serok jiyan na be” sloganlarının atıldığı eylem konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.