3 merkezde Newroz kutlandı

Almanya’nın Dortmun, Peine ile İsviçre’nin Biel kentlerinde Newroz kitlesel şekilde kutlandı.

Almanya’nın Dortmund kentinde Newroz kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacı ile fedai eylem yapan Zülküf Gezer ile yine tecrit ve Alman hükümetinin Kürtleri kriminalize etme politikalarını kınamak amacıyla bedenini ateşe veren ve dün şehit düşen Uğur Şakar’a adanan Newroz etkinliğinde sık sık, “Şehit namirin” sloganları atıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda Kürt halkının köleliği asla kabul etmeyeceği belirtildi.

PEINE

Almanya’nın Peine kentinde de Newroz kutlandı.

Dernek açılışı da Newroz’a denk gelirken, Kürdistanlılar kitlesel bir şekilde kutlama gerçekleştirdi.

Dernek önünde bir araya gelen kitle bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kürt siyasetçi Ahmet Aktaş’ın da konuşma yaptığı Newroz kutlamasında Ciwan Çewlig, Dimlî Amed ile Memo, Serhildan63 ve Ridwan sahne aldı.

BIEL

İsviçre’nin Biel kentinde Newroz kutlandı. Barış Annesinin direniş meşalesiyle tutuşturduğu Newroz ateşi etrafında gerçekleştirilen kutlamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecridi protesto etmek amacıyla 20 Şubat günü bedenini ateşe veren ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Uğur Şakar ile tecride karşı Türkiye zindanında gerçekleştirdiği fedai eylemle şehit düşen Zülküf Gezen’in direnişleri sahiplenildi. Newroz alanına Şakar ve Gezen’in fotoğrafları asıldı.

Kongrehaus alanında 400’e yakın kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kutlama öncesi Şakar ile Gezen şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına Çerxa Şoreşe Marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

CDK Eşbaşkanının yaptığı açılış konuşması sonrası Uğur Şakar’ın şehit düşmeden önce kaleme aldığı mektubu okundu.

Mektup okunurken zılgıtlar eşliğinde Barış Anası Firyaz Ana tarafından Newroz ateşi yakıldı.

PYD İsviçre temsilcisi ile Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistinin konuşmalarından sonra Grup Lelo’nun söylediği stranları eşliğinde çekilen halaylarla Newroz kutlandı.