3 ülkede uluslararası komplo protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde protesto gösterileri düzenlendi. Kanada, Avustralya ve Rusya'da komplonun boşa çıkarıldığı vurgulandı.

TORONTO
Kanada’nın Toronto şehrinde de eksi 15 derece soğuğa rağmen bir araya gelen Kürt Halk Meclisi üyeleri, 6 saatlik uzun yürüyüş yaptı.
Eyleme yüze yakın kişi katıldı. Yürüyüşe yol boyunca eşlik eden polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylemcilerin yolun bir kısmını kapatarak yürüyüş yapmasına izin vermeyen polis, Meclis üyelerinin hazırladığı sinevizyon gösterisinin yapılacağı mobil reklam aracına da izin vermedi. Araç, yol boyunca farkli güzergahlardan geçerek Öcalan’a yönelik komploya dair hazırlanan sinevizyonu yayımladı.
Eylem Toronto’nun en yoğun noktalarından biri olan Dundas Meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla son buldu.
Toronto Türk Konsolosluğu önüne de sivil itaatsizlik eylemi yapan grubuni siyah çelenk bıraktığı öğrenildi.

SYDNEY


Avustralya'nın Sydney kentinde DKTM öncülüğünde Town Hall Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, komploya karşı stant açtı ve bildiri dağıttı.
Eylemde DKTM ve Tertip Komitesi adına konuşmalar yapılarak, "İnsanlık değerlerine inanan herkes Öcalan'a sahip çıkmalı" denildi.
Kentte akşam da DKTM binasında sinevizyon gösterimi yapıldı.

SARATOV


Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Krasnokut ilçesinde yaşayan Kürtler de uluslararası komployu kınadı.
Mitingde katılımcılarından Krasnokut Kürt Kültür Otonomisi Başkanı Ramazan Budakov, Kürt Kadınları Meclis Üyesi Fatma Kadirova, Krasnokut Meclisi üyeleri Ismail Osmanov ve Ibragim Abdiev birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar, uluslararası komplonun ABD, AB ve diğer büyük güçlerin birleşerek gerçekleştirdiklerini ama tüm çabalarına rağmen Öcalan'ın komployu boşa çıkardığını ve çıkarmaya devam ettiğini söyledi.
Miting katılımcıları soğuk havaya rağmen ilçe merkezine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

TAMBOV


Rusya'nın Tambov bölgesine bağlı Miçurinsk kentinde de Milarem toplantı salonunda toplanan Kürtler, uluslararası komployu protesto etti.
Toplantıda TJKN üyesi Fatma Arîn, komplocu güçlerin Öcalan şahsında tüm Kürt halkını hedef aldığını ve tüm çabalarına rağmen başaramadığını dile getirdi. Arîn, Rojava'da ve Kürdistan'ın diğer bölgelerinde gerçekleşen saldırıların bu komplonun devamı niteliği taşıdığını söyledi.