3 ülkenin farklı kentlerinde gençlerden eylem

Almanya, Fransa ve Yunanistan’da eylem yapan Kürt gençleri 1 Mayıs’ı kutlarken, Türk devletinin saldırılarını da protesto etti.

MÖNCHENGLADBACH

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde TCŞ aktivisti gençler, Türk devletinin Zinî Wertê’ye yönelik saldırısını protesto etti. HBF önünde bir araya gelen gençler, sessiz bir şekilde işgal saldırılarını protesto etti.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen 12 faraklı 1 Mayıs kutlamasına TCŞ ve Jinên Ciwanên Azad aktivistleri de katıldı.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld keninde de farklı sol ve sosyalist örgütler, 1 Mayıs vesilesiyle bir yürüyüş ve miting düzenledi.

HBF önünde bir araya gelen halk konuşmalar ardından kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Kesselbrink meydanında ise bir miting düzenlendi. Miting, alkış, zılgıt ve sloganlarla sona erdi.

 

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de TCŞ aktivisti gençler Maxmur’a yönelik ambargo ile Türk devletinin Zinî Wertê’ye saldırısını protesto etmek amacıyla yazılıma ve pankart asma elemi yaptı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de 1 Mayıs’ı kutladı. Otoyolda sivil itaatsizlik eylemi yapan Kürt gençleri, “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı pankart açtı.

Gençler, “Katil Erdoğan”, “KDP=AKP-bimre îxanet” ve “Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı sessiz kalmayın” yazılı pankartlar açan Kürt gençleri, “Gençler, Rêber Apo’nun fedaisidir” sloganını attı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de TCŞ Marsilya’da pankart asarak 1 Mayıs’ı kutladı. Kent merkezinde 2 ayrı köprüye, “Bijî 1 Gûlan”, “Bijî Partîya Karkerin Kûrdistan” yazılı pankartlar asıldı.