36’ncı gününde Strasbourg’da direnişe destek büyüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Strasbourg’da 14 kişinin sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 36’ıncı gününde.

Strasborug’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yürütülen açlık grevine Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, eski HDP Milletvekili Dilek Öcalan ve siyasetçi Mustafa Sarıkaya’nın da olduğu 14 kişi katılıyor. Gazeteci Gülistan Çiya İke ile birlikte diğer katılımcılar ise şunlar : Nurgül Başaran, Ramazan İmir, Mehmet Nimet Sevim, Mohamad Ghaderi, Deniz Sürgüt, Ayvaz Ece, Kardo Bokani, Kerem Solhan, Agit Ural ve Ekrem Yılmaz.

Hafta sonunda yoğun ziyaretlerin olduğu açlık grevi eylemine Pazartesi gnü aralarında Kürt basın çalışanlarının da olduğu onlarca kişi destek ziyaretinde bulundu.

ÇİRA TV ÇALIŞANLARI ZİYARET ETTİ

Çira TV çalışanları Strasbourg’a gelerek, hem meslektaşları Gülistan Çiya İke hem de kritik bir süreçte bedenlerini açlığa yatıran diğer eylemcilerle görüştüler.

Ziyaret sırasında Çira TV çalışanları adına konuşan Selman Aslan, açlık grevi eylemcilerinin oldukça zor bir yükü omuzladıklarını söyledi. Son derece zor bir süreçte gelişen eylemin önemine vurgu yapan Selman Aslan herkesin bu eylemi desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Açlık grevlerinin Kürt ve dünya kamuoyuna yansıtılmasının önemine işaret eden Aslan, kendilerinin de bu anlamda çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kardo Bokani, Çira TV çalışanlarına teşekkür ettiği konuşmasında özellikle Leyla Güven’in 75’inci gününe giren açlık grevinde riskli bir durumda olduğunu kaydetti. Kendilerinin tecride karşı başlattıkları direnişin önemine işaret eden Bokani, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit kırılana kadar eylemlerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Açlık grevinin 36’ıncı gününde eylemcilerin sağlık durumu da her geçen gün kötüleşiyor. Bugün eylemcileri 5’inci kez detaylı bir kontrolden geçiren Dr. Fahrettin Gülşen’in konuya ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.

SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ’NDEN DESTEK

Öte yandan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerine hafta başı olmasına rağmen yoğun ziyaretler devam ediyor.

Fransa’nın başkenti Paris’ten Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri de Strasbourg’a gelerek, eyleme desteklerini sundular. SKB üyeleri adına yapılan kısa konuşmada, faşist ve diktatöryal AKP-MHP ittifakına karşı kendilerinin de Kürt halkıyla ve eylemcilerle dayanışma içinde olduklarını altı çizildi.

HOLLANDA, ALMANYA VE FRANSA’DAN ZİYARETLER

Ayrıca Strasbourg ve çevresindeki yerleşimlerden yoğun ziyaretlerin yanı sıra Pazartesi günü Hollanda ve Almanya’dan gelen Kürdistanlıların ziyaretleri de devam etti. Almanya’nın Bremen ve Mannheim şehirleri ile doğudaki Sachsen eyaletinden Kürtler de Strasbourg’daydı.

EYLEMCİ ANNESİ: KAYBEDECEK BİRŞEYİMİZ YOK

Almanya’nın Sachsen eyaletinden gelen eylemcilerden Ramazan İmir’in annesi Qedriye Ana, bir anne olarak temennisinin ölümler yaşanmadan eylemin başarıya ulaşması olduğunu söyledi. Kürt halkının Strasbourg’a kadar gelmeseler de eyleme yoğun desteğin olduğunu vurgulayan Qedriye Ana, yürüyüş, toplantı, miting ve diğer eylemlerle verilen desteğin altını çizdi.

Kendilerinin talebinin Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu söyleyen Qedriye Ana, Kürtlerin kaybedecek bir şeylerinin olmadığını da sözlerine ekledi.