4 kentte açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri sahiplenildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecritin kırılması amacıyla başlatılan açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Avrupa’daki eylemler sürüyor.

Almanya’nın Hagen, Fransa’nın Marsilya ile Stuttgart ve İsviçre’nin Basel kentlerinde Kürdistanlılar eylemdeydi.

HAGEN

Almanya’nın Hagen kentinde açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla eylem düzenlendi. Fidan Kadın Meclisi tarafından organize edilen eylemde açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerinin fotoğrafları taşındı.

Bildirilerin okunup dağıtıldığı eylemde yapılan konuşmalarda açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin kritik aşamayı geçtiği belirtildi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenme eylemi düzenlendi.

“Tecrite Karşı Yaşam Platformu” bileşenlerinin organize ettiği eylem Königstraße’de yapıldı. Çadır açılan eylem sloganlarla sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger aktisvitleri açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla eylem düzenledi.

Düzenlenen yürüyüş ardından Marsilya Avrupa Parlamentosu temsilciliği önünde bir araya gelen gençler açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerinin fotoğraflarını taşıdı.

Bildiri okunması ile devam eden eylemde, eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Basel Rojava Komitesi Claraplatz’da eylem düzenledi. Eylem bildirilerin dağıtılması ile sona erdi.