5 kentte tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecridin kırılması için DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Bern, Zürih, Lozan, Hamburg ve Paris’te eylem düzenlendi.

İsviçre’nin Bern kentinde Bahnhofplatz’da gerçekleştirilen sessiz eylemle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edilirken Leyla Güven öncülüğünde sürdürülen açlık grevlerine destek verildi.

“Kürt aktivistler Öcalan için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” pankartı önünde gerçekleştirilen sessiz eylemde açlık grevi direnişçilerinin fotoğrafları taşındı.

Yarım saat süren sessiz eylem sonrası Kürt siyasetçi Demir Çelik burada bir konuşma yaptı.

Leyla Güven’in ve tüm açlık grevi eylemi direnişçilerinin eylemlerinin sahiplenilmesi gerektiğini belirten Çelik, “Onların bu meşru talepleri karşılanıncaya kadar direniş yükseltilmeli bizlerde her gün alanlarda olmalı ve onların seslerini duyurmalıyız” dedi.

Eylem yapılan konuşmalardan sonra sloganlarla bitirildi.

LOZAN

İsviçre’nin Lozan kentinde de Merkez Tren İstasyonu önünde “Tecrite karşı süresiz, dönüşümsüz açlık grevindeler” pankartı ve Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde tecrite ve açlık grevlerine yönelik hazırlanan Fransızca bildiriler dağıtıldı.

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına yapılan konuşmada gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin gerekse İşkenceyi Önleme Komitesinin (CPT) Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ile ölüm sınırına ulaşan Leyla Güven öncülüğünde sürdürülen açlık grevlerine karşı sessizliklerinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Yapılan konuşmalarda direnişleri sahiplenerek yükseltme çağrıları yapıldı.

ZÜRİH

İsviçre'nin Zürih kentinde de Merkez Tren İstasyonu içinde eyle myapıldı. Leyla Güven ile açlık grevleri eylemcilerinin fotoğraflarının olduğu beyaz önlükler giyen eylemciler,tecridi protesto ederken ölümler yaşanmadan Güven’in taleplerinin bir an önce karşılanmasını istediler.

“Öcalan’a yönelik izolasyon ve tecridin kaldırılması için açlık grevindeler” taşındığı eylem Almanca bildirilerin okunmasının ardından sloganlarla sonlandırıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de JXK üyesi genç kadınlar Gare de Lyon’da “durma” eylemi yaptı.

Gözlerini ve ağızlarını kapatan eylemciler, açlık grevi direnişinde olan Leyla Güven ve diğer direnişçilerin eylemine dikkat çekerek, eylemlere karşı sessizliği kınadı.

Eylemciler “Hepimiz Leylayız”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Jin, jiyan, azadi” sloganları attı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla bir miting düzenlendi.

St. Petri kilisesi önünde yapılan eylemde “Öcalan üzerindeki tecride son” yazılı pankart açıldı.

Hamburg “Tecride karşı yaşam platformu” öncülüğünde düzenlenen eylemde, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Yaşasın açlık grevi direnişleri” sloganları atıldı.