5 ülkede Türk devletinin işgal ve soykırımı protesto edildi

Kopenhag, Annency, Madrid, Oslo ve Lefkoşa’da Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

KOPENHAG

Aksam saatlerinde Kopenhag şehir merkezinde toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve Danimarkalı Türk devletinin saldırılarını kınamak için bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Kitle, ellerinde meşalelerle Israel Plads meydanından Kongens Nytorv meydanına kadar yürüdü. Yol boyunca Türkiye'nin saldırı ve katliamlarını protesto eden sloganlar atılırken, birçok aktivist ve politikacıda gösteride Türk devletini kınayan konuşmalar yaptılar.

ANNECY

Fransa’nın Annency kentinde de Türk ordusunun Kuzey-Doğu Suriye topraklarına yönelik işgal ve soykırım saldırıları kınandı. Valilik binası önünde bir araya gelen yüzlerce  Kürdistanlı ve dostu YPG YPJ ve PYD bayrakları eşliğinde Place de Caffe’ye kadar yürüdü. Bir Türk milliyetçisi ise elindeki Türk bayrağıyla yürüyüş kortejinin içine girerek provokasyon girişiminde bulundu. Fakat kitlenin sağduyulu tavrı üzerine gösteri planlandığı gibi sona erdi.

MADRİD

İspanya'nın Başkenti Madrid'de Kürdistanlılar ve dostları Rojava işgalini protesto etmek için bir kez daha alanlara çıktı. YPG-YPJ'ye destek mesajlarının verildiği eylemde yapılan konuşmalarda, Kürt halkının Erdoğan'a asla boyun eğmeyeceği ve sonuna kadar topraklarını savunacakları vurgulandı.

LEFKOŞA

Kıbrıs'ın Lefkoşa kentinde Birleşmiş Milletler temsilciliği önünde Kürt halkı ve dostları Türkiye'nin Rojava'yı işgal etmesini protesto etti. Eyleme Sivil toplum örgütleri temsilcileri, Siyasi partilerden AKEL, EDEK ve Yeşiller partisi katıldı. Türkiye'nin işgal harekatının durdurulmasının talep edildiği eylemde Kıbrıslı eylemciler tarafından yapılan konuşmada şunlar belirtildi: "Biz kendimizden biliriz ki 45 yıl önce Türkiye Barış Harekatı adı altında ülkemizi işgal edip çok büyük acılar ve ölümlere sebep oldu. Bugün Türkiye yayılmacılık politikasıyla bugün Kürtlereyse yarın bize olacağını unutmamalıyız. Türk devletinin yayılmacılık politikasına hep beraber karşı durmalıyız. Yaşasın Halkların Kardeşliği."

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da bulunan Gerdermoen Havalimanı’nda Türk devletinin işgal saldırılarını kınama amacıyla bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleşti. UNGKURD gençlerinin organize ettiği eyleme çok sayıda çocuk katıldı. Havalimanın içerisindeki kalabalık bir kitle bir saat boyunca Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Gösteride sık sık "Boykot Türkiye", “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “Bebek katili Erdoğan”, “Türkiye Rojava’dan defol” sloganları atıldı.